29.1.08

Chris Joss - Teraphonic Overdubs (Eighteenth Street Lounge)

Fransız Chris Joss bugüne kadar çıkardığı 3 albümle kulağa hoş gelen bir grafik çizdi. Funk, Disco ve Elektronik müziği fon müziği tadında birleştiriyor bu adam hep. Ne dans pistlerinde çoşmaya, ne de evde sakince dinlemeye uymuyor. Ama bir şey yaparken fonda çaldığında insana apayrı güzel geliyor.

Yeni albümü Teraphonic Overdubs da keza bu çizgide. Zaten çıktığı plak şirketinin genel çizgisi itibariyle fazla "piyasa" olması da beklenemezdi. Başarılı işlerin çıktığı kendi yapısında çok başarılı bir plak şirketi Eighteenth Street ve daha yeni Federico Aubele ile sayfalarımıza konuk olmuştu.

Bu albümde Funk sanki daha bir ön planda. Gayt yumuşak. Üstüne elektronik öğeler ve başka türlerden araklanan çalgılarla bezenmiş olması da bir bakıma yeri geldiğinde World Music hazzı veriyor. Şöyle kitap okurken arkada çalması gereken müziklerden biri bu. Ama kesinlikle asansör müziği değil.

Bir zamanlardan Talvin Singh'i ve Asian Dub Foundation'ı hatırlayanlar "Count The Daisies"'de bu World Music'ten kastımı anlayacaklardır. Elbette Chris bununla da kalmamış, "Get With It" ile Trip Hop'a dalmış ve fazlasıyla Portishead'ı hatırlattı bir anda. Yine de dediğim gibi albümde ağırlık Funk'ta. "Magic Tubes", "I Want Freedom", "Atomic Tape" veya bir "Slack The Slammer" doğrudan modern Funk.

Dinlenirken farklı bir şeyler dinlemek isteyenler için güzel bir seçim ama oturup dikkatle dinlenecek düzeyde sanatsal mı derseniz orada dururum. Yine de denemekte fayda var.

MP3: Chris Joss - Magic Tubes
MP3: Chris Joss - Count The Daisies

Chris Joss'un resmi sitesi
Chris Joss @ MySpace
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: