2.2.08

Roomful Of Blues - Raisin' A Ruckus (Alligator, 2008)

Good Blues I Dance, Not That Good Blues I Sit And Listen. Bu önermeden yola çıkarak dans ettiğimi söyleyerek girişeyim bu incelemeye. Daha önce Lee Rocker'la Rockabilly formatında karşımıza çıkan Alligator Records şimdi de kabına sığmayan bir Blues albümünü sunuyor bize. Hem de Roomful Of Blues'un albümünü. Tarihin en çok dans ettiren Blues grubunun.

Roomful Of Blues 1967'de kurulan bir grup ve Jump Blues olarak adlandırılan ve çoğumuzun da çivisini Blues Brothers ile çıkardığı müzik türünü yapıyorlar. İlk albümlerini 12 yılda çıkarabilmiş olmaları bir eksikliği göstermiyor çünkü grubun neredeyse tüm elemanlar ünlü Blues gruplarıyla turnelerde olduğundan bir türlü toplanamamışlar. Ama tüm işleri bırakıp gruba odaklandıktan sonra Count Bassie tarafından en iyi Blues grubu olarak adlandırılmayı başarmışlar.

Albümün başından sonuna, eninden boyuna hareket var. Trompet'ler bir yandan sallarken piyano ve bas gitar diğer yandan sallıyor insanı. Sonuçta kinetik enerji veriyor elini aksiyona. Hem de tüketene dek.

Daha yakınlarda "The Great Debaters"'ı seyrettiğimdendir belki, filmdeki bazı sahnelere odakladım albümdeki parçaları. Bir oda dolusu insan sadece müzikle hayatın tadını çıkarıyorlar o an için. Böyle çalışmaları gördükçe bırakın Blues ölüyor tarzı endamları. Tüm güzelliğiyle hala karşımızda.

Mutlaka ama mutlaka dinlenmesi gereken, Türkiye'ye geleceğini sanmadığımdan Internet'ten edinilmesi gereken, Efes Pilsen'e de hemen bir sonraki Blues festivali için baskı yapılmasını gerektiren bir albüm. 2003'te geldiklerinden beri 4 yıl geçti yeter artık.

MP3: Roomful Of Blues - Big Mamou
MP3: Roomful Of Blues - Boogie Woogie Country Girl

Not: Utanmasam tüm albümü koyardım çünkü incelemeden sonra 2 parça seçebilmek için albümü 3 kere dinledim.

Roomful Of Blues'un resmi sitesi
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: