28.2.08

MySpace Incileri 2 - Fauna - Have You Ever Talked To Angels (2008)

Aslında Fauna için tam MySpace keşfi denilemez. Ama albümlerini linklerle gönderip kendilerini tanıtan ve açıkçası ağzımı açık bırakan bir grup. Rusya'nın Kolomna kentinden çıkan bir Trip Hop grubu Fauna.

Albümlerinin tarihi olarak 2008 yazdım ancak bu albümlerini 2007'de tanıtmaya başladılar. Henüz ne zaman ya da nereden çıkacağı konusunda hiçbir bilgi yok. Kendileri de bu konunun henüz açığa çıkmadığını ilettiler. Beklemekten başka çaremiz yok şu an için.

Grubun daha önce Algorithm Music adlı Internet plak şirketinden (Netlabel) plağı çıkmıştı. Bu plakta albümün ağır topu parçalardan "Slowly" yer alıyor, bonusu ise "Killing Time". Plağın çıktığı tarih 2006. Yıl 2008'e geldiğimizde albüm de hazır.

Gelelim albümlerine. Grup etkilendiğini söylediği Portishead ve Massive Attack'ten birçok şey öğrenmiş orası kesin. Daha albümün ilk parçası "Slowly" çalmaya başladığında bu fark ediliyor. Çok başarılı bir yapısı var. Aslında parçaların geneline baktığımızda bu şaşırtıcı durum gözler önüne seriliyor. Daha ilk albümleri bu ve plakları da daha önce bir Netlabel'dan çıkmış. Kendilerini bu kadar geliştirmiş olmaları çok güzel.

Albümde bir Portishead klasiği "14th Floor" var. Yerseniz. Bence vakti zamanında çıkan "Pearl"'de yer alsa insanlar gayet yiyebilirdi. Bu arada bu parça daha önceden yayınlanmış "Killing Time"'ın yeni versiyonu. Yani Doğan görünümlü Şahin bir bakıma. Daha sonra daha derinlerden giden atmosferik yapılı "Daily Sick, Casual Sick" var. O geçiyor arkasından hafif Royksopp'u andıran bir "Dreamless" geliyor. "Emptiness" albümde ısınamadığım üç çalışmadan biri. Zira "Hollow Morning" çok hoş geliyor, gitar ve yanılmıyorsam trombon ayrı bir ruh katıyor parçaya. "Wasteland" inceden yağan kar veya yağmur misali yumuşak başlı bir portre çiziyor. Takip eden "Rainbawl" ve "Hyperlite Love" birer kayıp. Albümü kapatan "Tomorrow" ise akustik gitarla güzel bir hava yakalamış.

Albümlerinin çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Trip Hop'un bu sene çıkmasını beklediğimiz Massive Attack ve Portishead albümlerinin de etkisiyle yükseleceğini düşünürsek bence Fauna için oldukça uygun bir zaman. Mutlaka deneyin derim.

MP3: Fauna - 14th Floor
MP3: Fauna - Dreamless

Fauna @ MySpace
Fauna'nın Algorithm'den çıkan plağı

Hiç yorum yok: