10.2.08

Dub Trio - Another Sound Is Dying (Ipecac, 2008)

Rage Against The Machine'de yaşanan ayrılıktan beri içim burkuk. Zach De La Rocha ve Tom Morello'nun bize verdiği o enerji ciddi anlamda hayatımın güzide gruplarından birini yaratmıştı benim adıma. Dub Trio da benzeri bir Heavy Metal bakış açısına sahip ama her şeyde temel nokta grubun da adından anlaşılacağı gibi Dub.

Dub Trio'nun RATM'den en önemli farkı vokalsizliği tek parça hariç. Bu ilk anda fark edildiği için en önemlisi. Onun dışında bazen arkada bazen de önde yer alan yoğun Dub tınıları aslen farklı kılıyor elbette.

Grup DP Holmes, Stu Brooks ve Joe Tomino'dan oluşuyor. Berklee'li çocuklar hepsi, elleri yüzleri düzgün. Grup 3. albümü "Another Sound Is Dying" ile ama benim haberim 2006'da çıkardıkları 2. albümleri "New Heavy" ile olmuştu bir arkadaşım sayesinde. İlk albümü hepten kaçırdık yani.

Gelelim yeni albümlerine. Albüm 29 Ocak'ta yayınlandı. Grup albümde King Tubby'e saygısını iletmek geri kalmamış ama tabii albümdeki Dub yaklaşımının King Tubby ile özden bağı var ama neticesel yaklaşırsak yok. Onun dışında distortion'lar, gümbür gümbür rifler ve zevkle dinlenen bir Heavy Metal yapısı var. Eee elektronik müzik de yazıyoruz diye kökümüzü unutmadık herhalde.

"Not For Nothing" ile devasa başlıyor albüm. Şimşekler çakıyor beynimde. Daha sonra bir "Jog On", bir "Regression Line", bir "Who Wants To Die?" geldiğinde doğrudan RATM karşımıza çıkıyor. Bir anda içimde eksiklik hissediyorum. Zach'in o agresif vokalinin buraya da yakışacağı kesin. Ciddi anlamda bağırasım geliyor arada bir, en azından ben vokal yapayım diye. Albümde vokal tek parçada var (No Flag) ve o da kesmiyor beni hiçbir derecede.

Açıkçası bazılarına RATM kopyası gibi gelirse şaşırmam ama albümde sadece Dub çalışmalar da var. Ayrıca parçaların es bölümlerinde vuruşların tamamen Dub'a dönmesi de güzellik katıyor. Tabii eklemek gereken bir nokta da grubun canlı performansında bunların nasıl olacağı. Bir de konser albümü çıkarmışlar ama onu edinip dinleyemedim henüz.

RATM bu sene yine Avrupa'da konser turnesine çıkıyor ve hala Türkiye'den eser yok. Elbette RATM'de de Tom Morello'muz yok ama yine de güzel giderdi. En olmadı Dub Trio ile idare edecek gibiyiz. Eskiyi anmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Mutlaka dinleyin derim.

MP3: Dub Trio - Jog On
MP3: Dub Trio - Bay Vs Leonard

Dub Trio'nun resmi sitesi
Dub Trio @ MySpace
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: