16.1.08

LCD Soundsystem - A Bunch Of Stuff (Digital Release) (DFA, 2007)

Chk Chk Chk'ten sonra aynı hızla devam etmek amacıyla LCD Soundsystem'a geçiyoruz. Bu geçişte karşımıza albümdeki 5 parçaya yapılmış toplam 6 düzenleme/yorum çıkıyor. James Murphy ise bizi şaşırtmaya devam ediyor. Yine karşımızda dijital ortamda yayınlanan bir plak var ve tüm enerjisiyle ortalığı yıkıyor.

Plakta Franz Ferdinand, Carl Craig ve Soulwax gibi dinlemekten zevk aldığımız isimlerin imzaları var LCD Soundsystem'ın parçaları üzerinde. Ciddi anlamda güzel imzalar hem de bunlar.

Plak "All My Friends (Franz Ferdinand Version)" ile açılıyor ve parçanın temeline bağlı kalmak kaydıyla güzel bir yorum çıkmış parçaya. Biraz daha Indie mantalitesi eklenmiş elbette. Ancak bunun yanında bu yorumun kısa zamanda ne denli ünlendiği düşünülürse başarısı anlaşılır. Arkasından "Get Inccocuous! (Soulwax Remix)" geliyor ve daha elektronik bir yapıyla enerjiyi bir üst kademeye taşıyor. Electro House modunda güçlü synth'lerle kolonların hakkını veriyor. Geldik Detroit Techno'sunun üstadlarından Carl Craig'in yaptıklarına. "Sound Of Silver (C2 Remix Rev 3)" doğrudan endüstriyel havasıyla sarıyor. Elbette Murphy'nin standartları düşünüldüğünde çok farklı bir yapısı var ama Detroit Techno'sunu sevenler için çok güzel bir çalışma.

"Us V Them (Any Color U Like Remix By Windsurf)" daha farklı bir moda giriyor de Deep House yapısıyla tüm enerjimi tüketiyor. Açıkçası çok sıradan, prodüksiyon açısından herhangi bir özellik de ifşa etmiyor. "Time To Get Away (Gucci Soundsystem Remix)" bizi havamıza yeniden sokmaya yetip de artıyor. New York'a dönüyoruz sayelerinde ve her noktada bunu hissettiriyorlar. Funk'a ciddi ağırlık vermişler parçanın yapısında. Daha sonradan bir ara Techno'ya da dönüyorlar. Farklı türlerde dolanarak güzel bir düzenleme yapmışlar. Son parça ise "Us V Them (Live On KCRW's Morning Becomes Eclectic)". Bu canlı performans gerçekten LCD Soundsystem'ın konserlerinin neden izlenmesi gereken müzikal bir şölen olduğu konusunda her fikri sağlıyor dinleyene.

MP3: LCD Soundsystem - All My Friends (Franz Ferdinand Version)

LCD Soundsystem'ın resmi sitesi
LCD Soundsystem @ MySpace
Plağı satın almak için

2 yorum:

Ferhat Hacıoglu dedi ki...

Geçen Cumartesi Radyo Fenomen'deki Maksimum Dans programında LCD Soundsystem'in mükemmel remiksleri çaldı. Bu arada Maksimum Dans çok iyi program şiddetle tavsiye edilir.

Sühan Gürer dedi ki...

Sağol Ferhat. Zaman bulduğumda mutlaka bir dinleyeceğim.