Walter Merziger ve Arno Kammermeier'den oluşan son dönemin gözde ikilisi Booka Shade 3. albümleriyle karşımızda. Geçen seneki efsanevi turnelerinden sonra performansları büyük bir izleyici kitlesi kazandı. Bundan Get Physical Music de büyük pay aldı elbette.
İkili "Movements" albümlerinin başarılını tekrarlamak hatta daha da üstüne çıkmak üzere geçen sene yola çıktı ve albüm hazırlıklarına başladı. Turne sırasında parça parça adım atan ikili geçen senenin sonu itibariyle çalışmalarına ağırlık verdi ve Şubat ayında albüm her noktasıyla tamamlandı.
Şunu da belirtmek isterim, grup son turnesinde Underworld ve Faithless ile karşılaştırmalara tutuldu. Daha çok fırın ekmek yemeleri lazım. Nedense bazı yazarlar gaza getirmeyi pek seviyorlar ama elmayla armudu da karıştırmamak lazım. Booka Shade'in o seviyeye gelmek için daha en az 7-8 yıla ihtiyacı var. Ama şimdi haklarını vereyim, kesinlikle potansiyel var.
Albümde yine elektronik müziğin sakin yönünden çalışmalarla bizi etkilemeye çalışmışlar. The Orb hissiyatı yaratan "Outskirts" ile başlıyor macera ve "Dusty Boots"'la sakin bir güzellik yaratarak devam ediyor. Bu parçadaki gitar kullanımı etki yaratmada başarılı kullanılmış. Vokalli olan parçalardan 2.si "Solo City" ise gerek orkestral yapısı, gerekse genel zevk yoğunluğu açısından dikkate değer.
Albümde setlerde dinleyebileceğimiz ilk çalışma "Charlotte". Itali disco havasıyla güzel bir parça olmuş ama bir yere kadar. Albüme adını veren parça ise kemanların ağırlığını koyduğu IDM andıran bir deneysel çalışma. Bana göre albümdeki müzikal açıdan en doygunlarından. Sonra gelen dikkat çekici çalışmalar da "Psychameleon" ve "Comacabana". Sonuç olarak da "Movements"'dan sonra daha farklı türlere de el atmalarıyla yüz güldüren, ikiliyi daha çok takdir etmemizi sağlayan bir albüm çıktı karşımıza.
MP3: Booka Shade - Outskirts
MP3: Booka Shade - Dusty Boots
Booka Shade'in resmi sitesi
Booka Shade @ MySpace
Albümü satın almak için
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
allah allah, booka shade'i underworld ile karşılaştırmayı anlarım da, faithless ile karşılaştırma komikliğini kim yapmış acaba??? yani bu bana broken social scene ile u2'yu veya bruce springsteen'i karşılaştırmak gibi geliyor. hem tarzlar farkı hem de grupların müziğe yaklaşımları...
neyse, olur böyle vakalar. sühan bey, itali disco'yu düzeltin efendim :P
Yorum Gönder