19.5.08

The Helio Sequence - Keep Your Eyes Ahead (Sub Pop, 2008)

The Helio Sequence Amerikan kökenli bir Indie Rock ikilisi. Başlarından ilginç olaylar geçen de bir ikili. Vokalist Brandon Summers yeni çıkaracakları albüm öncesi ses tellerini zedeliyor ve şarkı söylemeyi yeniden öğreniyor. Bu da grubun tarzında belirli bir değişime yol açmış.

Grup Indie Rock'a hafif elektronik tınılar katıyor. Elektronik tınılar genel olarak 1980 ve 1990'ların Electro Pop'u ve Synth-Pop'u havasında. Zorlamadan güzel bir müzik dinletisi yaptıkları müziğin temelini oluşturuyor.

Brandon Summers sanırım zorlanmanın da bir sonucu olarak oldukça sakin bir vokal izlenimi veriyor parçalarda. Ancak tür olarak ufak bir ayarlama sonucunda çok güzel bir hava yakalamışlar. Albümü hiç sıkılmadan zevkle dinliyorsunuz.

Biraz Jose Gonzalez baladlarına benzeyen bir anlayış var albümün bazı bölümlerinde. "Shed Your Love" ve "Broken Afternoon" doğrudan buna örnek. Alternative Rock ve Indie Rock arasında gidip geliyor ancak İngiltere'deki Indie Pop kültürüne bir hayli uzak kalmış. Albümde hep bir çizgi var, bir adım sağa bir adım sola ama o çizginin etrafındalar hep. Bu açıdan çok istikrarlı parçalar.

Vuruşlar açısından aksak gidiliyor. Bu da her ne kadar parçalar sakin olsa da belirli bir enerji veriyor. Albümün açık ara en güzel parçası "Can't Say No" da bu temelde. Arkasından takip edebilecek "The Captive Mind" ise 1980'leri Indie Rock havasında bugüne taşıyor. Hatta Indie Rock tandanslı Erasure diyebiliriz. Bunun daha dingin versiyonunu "You Can Come To Me" de görüyoruz. Lafı bağlamak gerekirse 2008'de ışık saçan albümlerden biri. Geçmiş olsun Brandon, bazen bildiğin şeyi baştan öğrenmek ortaya çok daha iyi sonuçlar çıkarabiliyor.

MP3: The Helio Sequence - Can't Say No
MP3: The Helio Sequence - The Captive Mind

The Helio Sequence'ın resmi sitesi
The Helio Sequence @ MySpace
Albümü satın almak için