10.7.08

Monte La Rue - The End Of The Rainbow (United, 2008)

Rock Werchter'den döndükten sonra festivalin uzunca bir incelemesini yazmaya başlamadan önce kulağıma takılan bir albümü incelemek istedim. Ayrıca bir nebze de nefes almam lazım yoksa fazla ballandıracağım anlatırken.

Monte La Rue Belçikalı bir DJ/prodüktör. Fakat müziğine bakarsanız Miami'den veya Ibiza'dan çıktığına yemin edebilirsiniz. İlk albümleri "Interludia" oldukça dikkat toplamıştı özellikle chill out sevenler arasında. Şimdi çıkan yeni albümleri de benzer bir etki yarattı. Yoğun bir geceden sonra rahatlamak için sıcak banyoyla birlikte ilaç gibi gelen bir tarzları var.

Aslında Monte La Rue yaptığı toplama albümlerle de oldukça ilgi çekti fakat bu kadar güzel müzik yapabiliyorken toplamanın anlamı ne diyerek doğrudan işin mutfağına girmiş. Bence de çok güzel bir karar vermiş. Ama Hollanda'daki VIP partilerine halen devam ediyor ve bu konuda da büyük bir talep var.

Albüm baştan sona huzur. Zorlamayan, şehrin stresinden uzak, ayakları uzatan, şöyle bir uzandıran müzik yapıyor. Benzetmeli açıklama gerekirse St. Germain'in müzikalite açısından daha basiti ama dinlenebilirlik açısından daha geniş kesime hitap edeni. Saksafonun yerinde ve etkili bir kullanımı var çoğu parçada. Bunun yanında G.Amerika'ya ait birçok çalgıya da yer vermiş. Gitar da Avrupa kökenli olması sebebiyle bir hayli yer bulmuş kendine ve onun kullanımda cidden St.Germain nidası var. Vokal çok az, olduğunda da parça boyunca değil sadece ayrı bir çalgı gibi yer alıyor parçanın içerisinde.

Uzun lafın kısası yazın göbeğindeyiz, tatile gidemeyenler, gitmesine az kalanlar ve dönmüş ama hala aklı fikri tatilde olanlar için ideal. Zaten bir tek tatilde olanlar kaldı eksik. Neyse. Dinleyin derim. Yazın tadı böyle albümlerle gayet güzel çıkıyor havalar çok sıcak bile olsa.

MP3: Monte La Rue - In The Mood
MP3: Monte La Rue - Malibu Marina

Monte La Rue'nun resmi sitesi
Monte La Rue @ MySpace
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: