8.7.08

Anthony Rother - My Name Is Beuys Von Telekraft (Telekraft, 2008)

Anthony Rother yerinde duramayan bir cisim. Oldskool Electro konusundaki yeteneğinin tartışılmaması gerekiyor artık ancak habire plak şirketi kurup diğerlerini bir kenara bırakması insanı çileden çıkarıyor. Şu ana kadar 6 plak şirketi kurmasına hayretle bakıyorum. Özellikle de son kurduğu Datapunk'ın başarılı bir şekilde devam etmesine rağmen bu yeni şirketi kurması garip geldi.

Anthony Rother müzikal yeteneğinin yanı sıra karakter açısından da fakir. Ancak buna rağmen saygı duymak gerekiyor müziğine. Ama bu kadar. Yoksa gördüğüm yerde döverim. İşin şakası bir yana organizasyon sektöründe pek de hazzedilmeyen bir isimdir lakayıtlığı sebebiyle.

Gelelim Anthony Rother'ın önemli kısmına, müziğine. Oldskool Electro yapar kendisi en başta söylediğim gibi. Hatta Almanya'da Kraftwerk'in varisi olarak da gösterilmiştir zaman zaman. Bunun yanında farklı projelerle New Wave'e de göz kırpmaktadır.

Yeni albümünde ise farklı bir yaklaşıma gitmiş ve bu sefer iki disklik tek albümde bu iki yaklaşımını birleştirmiş. Albümün ilk diski tamamen kendi deyimiyle Electronic Body Music'e adanmış durumda. Bu türdeki eski albümlerinden farklılık pek yok. Sadece vuruşlar biraz daha yuvarlak diyebilirim. Onun dışında aynı tas aynı hamam. Hatta hani zorlarsam bazı noktalarda (Örn: Digital Vision) minimalizmden bile etkilenmiş diyebilirim ama kaçmış bir tren o zaten. Pek bir anlamı kalmıyor şu noktada. Bu bölümde "My Name Is Telekraft", "64 Bit Audio" ve biraz zorlayınca "Liquid System" akılda kalıyor.

İkinci diske geldiğimizde ise ortam tamamen değişiyor. Geomatrix adında 10 parçadan oluşan disk tamamen deneysel elektronik müzikle New Age arasında kendini konuşlandırıyor. Bazı noktalarda Dopplereffekt kıvamına yaklaşıyor, bazı anlarda Jean-Michel Jarre'ın eski çalışmalarına göz kırpıyor. Sonuç olarak ise ilk diske fark atacak nitelikte güzel bir çalışma diyebilirim. Yine bir şekilde kurtarmış kendisini çakal.

MP3: Anthony Rother - My Name Is Telekraft
MP3: Anthony Rother - 64 Bit Audio

Anthony Rother @ MySpace
Telekraft Recordings @ MySpace
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: