14.12.07

Jean-Jacques Perrey & Luke Vibert - Moog Acid (Lo Recordings, 2007)

Jean-Jacques Perrey elektronik müzik konusunda erken dönem çalışmalarına sahip başarılı bir isim. Özellikle Fransa'da elektronik müziğin bir kültür olarak yerleşmesinde çok değerli katkıları oldu. Luke Vibert ise çeşitli projeleri ile İngiltere'den gelen elektronik müziğin geleceğe dönük yüzünü bize sunuyor. Her zaman yenilikçi çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

2001 yılında tanışan elektronik müziğin iki ucundaki yetenekler o zamandan başlayarak birlikte nasıl bir albüm çıkarabilecekleri üzerine çalışmalar yapmışlar. Sonuç ise bu yılın Eylül ayında karşımıza çıktı.

Luke Vibert'in Acid Devrimi'nin 20. yılında bize Acid tarzında sunduğu 3. albüm oldu bu. Albümün adı da zaten doğrudan "Moog Acid" ismini taşıyor. Bunun yanında hem JJP'nin hem de LV'in seslerinin de konuşma babında parçalar içerisinde ses kesiti kıvamında yer alması.

Albüm ikilinin tüm yeteneklerini bir potada eritmesiyle müzikal açıdan dışarı fışkıran bir memba gibi. Tür açısından çok çeşitli bir sentez var. Luke Vibert'in her zaman bize sunduğu Ingiliz kültürü tandanslı elektronik müzik altyapıları JJP'nin Moog ustalığı ile birleşerek farklı bir yapıya bürünmüş. Bunun yanında deneysellik açısından Funk'tan, DnB'e, Oldskool Electro'dan Big Beat'e kadar uzanan bir yapıda.

Albümdeki Moog melodileri inanılmaz derecede güzel bezenmiş. Bir bakıma 60'ların ve 70'lerin Space Music'ini andırsa da hiçbir yabancılık çekilmiyor günümüz şartlarında. Bazı noktalarda Hague konseptini andıran Electro Disco'lar insanı tebessüme yöneltiyor "Analogue Generique"'te olduğu gibi. Legowelt imzası olsa pek şaşırmayacağım bir çalışma.

Albümün her yerinden üretkenlik fışkırıyor. Parçaların bir seferde yapılmadığı da tür de kullanılan aletlerin değişkenliğinden anlaşılıyor. Bu da albümde kısır döngüyü engelleyip zenginliği artırıyor. "Dream 106" çevresindeki tüm parçalardan bu şekilde sıyrılmış.

Her şekilde tavsiye edeceğim bir albüm ve yılın ağırlığını hissettiren çalışmalarından biri. Geçmiş ve geleceğin güzel bir kombinasyonunu sunuyor Monsieur Perrey ve Mr. Vibert.

MP3: Jean-Jacques Perrey & Luke Vibert - Schwing
MP3: Jean-Jacques Perrey & Luke Vibert - Analogue Generique

Jean-Jacques Perrey'nin resmi sitesi
Luke Vibert @ Warp Records
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: