29.12.07

Lefties Soul Connection - Skimming The Skum (Melting Pot, 2007)

Orgone'den sonra kulaklarım daha çok Funk arar oldu. Sonunda da karşıma Lefties Soul Connection'ın yeni albümü takıldı. Bir nebze rahatladım.

Lefties Soul Connection, Alvin Bartels, Onno Smit, Bram Bosman ve Cody Vogel'den oluşan bir kuartet. İlginçtir kökenleri Amsterdam. Ama modern Funk konusunda gayet yetkinler buna rağmen. Niye rağmen dediğimi açıklamama gerek yok.

Aslında gruba hakkını vermek lazım, Avrupa'dan çıkan ve yeterli cesarete sahip 3. Funk grubu. Ayrıca bugüne kadarki başarıları konusunda tartışma gerekmiyor.

Albüme gelince modern bir Funk yaklaşımı. Gayet güzel. Dinlerken bazen insanın içinden hareketlenmek gerekiyor "Paul New Man"'de, bazen de Saint-Germain tarzında şöyle oturup bir güzel müziğin tadını çıkarmak geliyor "Skimming The Skum"'da olduğu gibi. Özellikle org kullanımı çok ilgimi çekti. Modernlik anlayışında önemli bir yeri olmasını iyi değerlendirmişler ve bu noktada kaliteli bir çizgiyi de tutturmuşlar. Dinleyin, eğlenin demekten başka çare yok. 12 parça var ve hepsi de güzel.

MP3: Lefties Soul Connection - Paul New Man
MP3: Lefties Soul Connection - Skimming The Skum

Lefties Soul Connection'ın resmi sitesi
Lefties Soul Connection @ MySpace
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: