19.1.08

Radiohead - In Rainbows (Bonus Disc) (XL, 2007)

Equinox Müzik sağolsun albümlerimiz de geldi sonunda elimize. Hala gidip rica minnet ayırttığım albümümü alamadım henüz ama arkadaşımın Disc Box'ına bir süreliğine el koydum. Ayrıca Harun İzer'e de buradan teşekkür etmek istiyorum taa Amsterdam'lardan beni düşünüp albümü plak olarak da alacağı (hala almadıysa) için.

Neyse bunca gazdan sonra konumuza dönelim. Albümün edindiğimiz kısmını incelemiştik, şimdi yeni elimize geçen Bonus Disc bölümüne de el atalım. Ayrıca ufak bir sürpriz olarak da "Jigsaw Falling Into Place"'in plağından da bir parça örneğimiz var.

Muhteşem bir albümle beraber gelen bu ikinci albümcük için söylenmesi gereken söz tamamen Radiohead hayranlarına yönelik olduğu. Buradaki parçalardan bazılarını zaten Bootleg'lerden, Youtube videolarından vs. biliyoruz ama bir de albümde dinleme şansı buluyoruz. The Killers'ın "Shadow"'u misali B-Side, Bootleg ve birkaç yeni parça karışımı.

Albüm tarz açısından albümden farklı. Şimdi incelemeye başlayalım. Ama şimdiden söylüyorum MK1 ve MK2'yi atlıyorum toplamları 2 dakika etmediğinden.

Down Is the New Up - Burada Prince'liğe soyunan bir Thom Yorke vokali var. Dünyaya hakim olmasını sağlayan kendi tarzından bir nebze de olsa uzaklaşıp bu denemeye girmesi cesaret işi. Piyano oldukça endişeli notalarda geziniyor dinlerken ayırırsak bir kenara. Bateri yumuşak ve aksak vuruşlarla piyanonun endişesini azaltmaya çalışıyor. Yaylılar ise zevk katıyor desem yeridir.

Go Slowly - Doğrudan meditasyona girme yolu mu desem yoksa Nirvana'ya kestirmeden ulaşma imkanı sağlıyor mu desem bilemedim. Gitarda Hisato Higuchi var sandım bir an. Thom Yorke'un vokali girdiğinde masalsı notalar anlam kazanıyor. Ruhum dindi. Çok güzeldi.

Last Flowers To The Hospital - Akustik hayal dünyamıza aynen devam ediyoruz. Bu parçayı bugüne kadar diğer albümlerinden niye esirgemişler anlayamadım. Çok güzel. Yumuşacık melodilerin üzerine biraz asi bir vokal yaklaşımı var Thom Yorke'ta. Parça nadiren "Paranoid Android"'i andırdı koro bölümlerinde. Boşuna beğenmemişim.

Up On The Ladder - Elektro gitara döndük artık. Biraz endüstriyel bir havada. Uzun zamandır bahsi geçen bir parçaydı kendisi ayrıca. Hani Synth'ler girse Dave Gahan vokali bekleyecektim az daha. Oldukça farklı temelde bir çalışma. İnceden de bir Folk havası var gitarda. Ben de neye benzeteceğimi şaşırdım galiba.

Bangers And Mash - Aniden şimşek gibi çakıyor parça albümde. Ne olduğumu şaşırdım. Hafif Funk Rock ve Punk Rock karışımı edası var. Gerçekten Radiohead'den beklediklerimin dışında. Bateri agresif bir şekilde saldırırken gitarlar ön ve arka melodilerde aynı hızda destekliyorlar. Parça içinde keskin iniş çıkışlar var ve dinledikçe daha çok beğenecekmişim gibi bir his edindim.

4 Minute Warning - Onca enerjiden sonra bir anda albümün genelindeki dinginliğe geri dönüyoruz. Rüya misali bir melodiyle bizi kapsıyor. Zil ve melodi biraz zıt işliyor. Biri uyuturken diğeri uyandırmaya çalışıyor gibi bahsi geçen kötü rüyadan. Rüyamızın kahramanı ise kötü rüyada kurban rolünü oynayan masum Thom Yorke vokalde tüm bunları birebir yansıtıyor.

MP3: Radiohead - Last Flowers To The Hospital
MP3: Radiohead - Jigsaw Falling Into Place (Live)

Bonus Disc'i satın almak için tüm pakedi almak gerekiyor ve buradan buyurun
Albümün kendisini satın almak için

3 yorum:

Adsız dedi ki...

radioheadradioheadradioheadradiohead
baydın artık

dickpicas dedi ki...

abi nedir yani burası müzik forumu.. radiohead de şu anda dünya çapında müzik yapan bir grup. neden tepki verdin ki?

fırat dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.