13.6.08

Alva Noto - Unitxt (Raster Noton, 2008)

Carsten Nicolai'in projesi Alva Noto deneysel elektronik müzik konusunda tad veren isimlerden biridir. Aslında sadece müzikal anlamda kendisini incelemek tam anlamıyla doyurmuyor çünkü çalışmalarına ek olarak olarak görsel öğelere de çok fazla yer veriyor.

Carsten Nicolai müziğe tamamen bilimsel yönden yaklaşıyor. Osilatörler ile sesleri zaman ve boşluk kavramlarından yararlanarak farklılaştırıyor. Çalışmalarını matematiksel bir tabanda düzenleyerek ritmik yapıları tamamıyla yerine oturtuyor.

İşin fazla ilgi ve bilgi sahibi olamadığımız bölümlerini geçtikten sonra Alva Noto ya da Carsten Nicolai neler yapar neler eder ona girelim. Öncelikle kendisini Ryuichi Sakamoto ile yaptığı çalışmalarla tanıdım. Açıkçası bireysel çalışmalarına göre daha dinlenebilir bir hal vardı onlarda. Bireysel çalışmalar ise yoğun bir biçimde deneysellik temelinde. Hiç ödün vermeden.

Albüm de bu çalışma özünden hiçbir fire vermemiş. Clicks & Cuts'ın yanında yoğun bir Glitch havası var. %100 elektronik bir dünya yaratmış. Aksak vuruşlar albümün her yerinde elektronik yapıya eşlik ediyor. Fransızca vokaller (Carsten Alman) ile birlikte bazı çalışmalarda Hip Hop etkisi var ama yemezler. Deneyselliğin dibinde bir Hip Hop.

Birkaç kere dinlemek için uygun ama sürekli dinlenirse insanda robotsal hareketlere yol açabilir. Yine de elektronik müzik sevenler ve değişik şeylere açık olanlar için gayet uygun bir albüm. Diğer Alva Noto albümleri gibi 3-4 parçadan değil de 26 parçadan oluşması ise ufak bir yenilik olmuş o kadar.

MP3: Alva Noto - U 07
MP3: Alva Noto - U08-1

Alva Noto'nun resmi sitesi
Alva Noto @ MySpace
Albümü satın almak için

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Thanks

Hazırladığınız bu güzel site için sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz ve başarılarınızın devamını diliyoruz.

Kolay gelsin.

Saygılar ..

"
www.internetten-para-kazan.xm.com
Ekibi "