1.5.08

The Kooks - Konk (Virgin, 2008)

Şu müzik dünyasına hayranım. Gerçekten. Balon patlatmakta üzerine yok. Geçen sene karşımıza 3-5 yaş arası için albüm çıkaran Kaiser Chiefs çıkmıştı. Bu sene de 9-12 yaş arası için The Kooks albüm çıkardı.

"Inside In / Inside Out" albümleriyle fazla ilgi gösterildi mi dersek evet. Tüm İngiltere boncuk bulmuş gibi yapıştı Brighton'lı bu genç grubun üzerine. Üstelik grubun yüksek egosunu yediğim (Tek albümle nasıl elde ettiyse o egoyu) Luke Pritchard'ın liseli kızlara müzik yapıyoruz demesine rağmen. Harun İzer'ciğim hiç burnunu bükme adam dedi bunu.

Yeni albümlerindeki parçaların eskilerle olan benzerliği %94'ünün aşk üzerine konuşlanmış olması. Ama sözlerdeki vahamet ise insanı yoracak cinsten. Kaiser Chiefs'in "Boxing Champ"'i kadar olamaz elbette ama kardeşim söylediğiniz gibi albüm için hazırladığınız 60-70 parça içinden bunlar çıktıysa vay halimize. LCD Soundsystem da 30 parçadan albüm seçiyor. Hey hat fersah fersah farka bak.

Şimdi The Long Blondes'u eleştirdikten sonra The Kooks sırada olduğundan biraz Britpop düşmanı gibi görünebilirim ama kardeşim bu tür Blur, Pulp ve Oasis gibi isimleri de gördü.

Ha albüm dinlenmiyor mu, dinleniyor. Ama dikkat etmediğim sürece sorun yok. Yoksa sözler cidden yoruyor. "Put your hands in the air, wave them like you don't care" gibi klişe ötesi sözleri olan Rap nasıl yorduysa beni, bu da öyle. Müzikal olarak eleştirmeye hiç girmek istemiyorum çünkü elde hiçbir şey yok. Arada Hugh Harris'in Blues gitaristliğine soyunmaya çalıştığı minik rifler haricinde tamamen sıradan. Neyse geçtik, kaldığımız yerden devam ederiz bir ara. Daha fazla uzatmadan zamanımı daha güzel albümlere ayırayım. Ama durun son bir söz, "Tick Of Time" diye Beatles çakması da yaptıklarını da eklemeden geçmeyeyim. Bir bu eksikti aferin. "Yellow Submarine"'ler kovalasın sizleri!

MP3: The Kooks - See The Sun
MP3: The Kooks - Do You Wanna

The Kooks'un resmi sitesi
The Kooks @ MySpace
Albümü satın almak için (2 kere düşünün bence)

5 yorum:

Harun İzer dedi ki...

ahah sataşma olmuş :P

valla ben hala ilk Kooks albümününe hastayım, ne diyebilirim. Bence süper bi albümdü - plağını bile aldım! Bu albüm de güzel. Beni eğlendiren müzikleri seviyorum ve bu adamlar da keyifli müzik yapıyorlar :)

Sarp* dedi ki...

bence ikinci albümde abukluk yapan taraf KC, acikcasi ilk albümlerine taptigim halde ikici albümün geneli dedigin gibi tirt, ama kooks'un albümü icin ayni seyi söylemek ne kadar dogru onu bilmiyorum.. bildigimiz kooks iste, ilk albümün devami bence tam olarak, keyifli, egleceli falan (: sabah evden cikmadan önce insani acan gruplardan/ albümlerden (:

Adsız dedi ki...

Evvuet luke un söz yazamadıgı bi gerçek cidden.bu kadarda bayılmaz.ancak ve ancak dinlenebilirlik açısında kc nin çok üstündeler bence

ihsan dedi ki...

üzülerek yorumuna katılmıyorum..
bu yorumu the kooks'a olan kıllığından değil ait olduğu türden hazzetmediğin için yaptığını düşündüm. bence the kooks'un bu albümü 2008 için bir başyapıt ve debut albümlerine göre daha ayağı yere basan bir albüm.
zira boş şarkı içermeyen bir albümdür. zaman zaman pop'laşan albüm, zaman zaman da the strokes'un peşinden giderek new york sound'unu benimsemiş.
kesinlikle dinleyin.. zira pop/rock dinlemem diyorsanız siz bilirsiniz. bir başyapıt adayı kaçırıyorsunuz..

Sühan Gürer dedi ki...

İhsan fark ettiysen aslında türe hiç de kıl değilim zira o türde eskiden çalışma yapan birçok grubu seviyorum. Benim sevmediğim işin çocukça seviyede basite indirgenmesi. Hatta bu türün ciddi sevenleri arasında yer alan Mabbas da benimle benzer şeyler söyledi albüm hakkında. Ha bu demek değil ki herkes aynı düşüncede olmak zorunda. Senin açından başyapıt olabilir ama benim açımdan kenara koyulup bir daha dinlenmeyecek albümler arasında yer alıyor. Üzgünüm.