11.6.08

The Herbaliser - Same As It Never Was (K7, 2008)

Eskiden Jake Wherry ve Ollie Teeba'dan oluşan, şimdilerde ise 5 kişilik bir gruba dönüşen The Herbaliser, Hip Hop, Caz ve Funk ikilisi her çalışmalarıyla ortalığı karıştırmaktan hoşlanıyor. 10 yıldan uzun süredir çoğunlukla Ninja Tune etiketinden bizleri şaşırtmaya devam ediyorlar. Yeni albümleri K7 etiketiyle yayınlanıyor ama herhangi bir değişim yok.

Grup bugüne kadar 5 albüm çıkardı ve 2002'de çıkardıkları "Something Wicked This Way Comes" bunların arasından açık ara sıyrılmayı başarıyor. Bu albümle yoğun şekilde dikkat çektiler. Zaten bu dönem de Ninja Tune'un artık iyice diğer plak şirketleri arasından sıyrıldığı ve özel bir yer edindiği döneme denk geliyor.

Albüm The Herbaliser'ın ilk defa Ninja Tune haricinde bir plak şirketiyle çalışmasına ışık tutuyor. Ayrıca The Herbaliser bu albüm öncesinde 2 kişilik bir gruptan 5 kişilik bir "Big Band" oldu. Albümün adı da bu iki önemli değişimin neticesinde daha bir anlamlı, artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Bu devinim de albüm içerisinde kendisini açıkça gösteriyor. Grup artık tadından yenmez bir hal aldı. Bu yaz şimdiden 6 yerde konser verecekler ve bu konserlerden sonra gelecek yorumlar grubun yerini bize daha açık gösterecek.

İnanılmaz bir enerji, hareketlilik, kıvraklık. Hatta bir nebze de hafif meşreplik. Albüm böyle tamamen. Açılış parçası ve albüme adını veren "Same As It Never Was"'dan başlayarak 12. parça "Stranded On Earth"'e gelene dek pür neşe ve güneşli hava devam ediyor. Bir Funk, bir Groove derken sallanmamak elde değil. Orgone'den sonra böylesine güzel bir albüm dinlemek Groove ettirdi beni adeta. Mutlaka dinleyin, hayatın tadını çıkarın.

MP3: The Herbalizer Ft Jessica Darling - On Your Knees
MP3: The Herbalizer Ft Yungun Aka Essa - Just Won't Stop

Same As It Never Was albümünün resmi sitesi
The Herbalizer @ MySpace
Albümü satın almak için

2 yorum:

pospolen dedi ki...

Yaklaşık 2 hafta önceye denk geliyor bu albümü edinip dinlemem. Açılış parçasıyla emniyet kemerleri bağlıyoruz ve uçuşa geçiyoruz. Ama ne uçuş! Ne bir türbülans ne de hizmette bir kusur. 2008'in bereketinden The Herbaliser da nasiplenmiş anlaşılan. Albümde bana en fazla göz kırpan şarkı "You're Not All That" olmuştur. Jessica Darling ablamızın da sesi enfesmiş bu arada.

ters_yon dedi ki...

Bence bu albüme çoook daha uzun, çok daha özel bir inceleme gerekiyordu! Kapanış şarkısı çok etkileyici, pek çok şarkıda bir şeytan tüyü var. Scratch'ler tam tadında. Her yerde böyle dans müziği çalında dedirtiyor insana. Hip-hop'ta sağlam altyapının, müzikal yaratıcılığı olanların de yer aldığını kanıtlıyor adete. Take London'dan sonra, çoook daha etkileyici bi albüm çıkarmışlar bence. Cidden "groovy", biraz kirli, son derece canlı, insancıl.