12.4.08

Cesare Picco - Light Line (Blumargot, 2007)

Ünlü İtalyan piyanist Cesare Picco 7. stüdyo albümünü çıkartalı neredeyse 1 yıl olacak. Bunu azıcık geriden takip etmişim diyebilirim. Aslında üzerinden bu kadar geçen bir albümü de incelemeyi fazla düşünmezdim ama dinledikten sonra paylaşasım geldi.

Birçok türde piyano çalabilen Picco, hem solo çalışmalarıyla hem de diğer sanatçılarla yaptığı ortak çalışmalarla adını rahatça duyabileceğimiz bir isim. Caz, klasik müzik, pop ve opera gibi birçok dalda çalışma sergilemesinin yanında Andrea Bocelli ve Ricky Fante gibi isimlerle de çalışmış. Daha ne.

Albüm klasik müzik ve caz kıyılarında geziyor. Albümü incelemeye de daha ilk üç parçayı dinlediğimde karar verdim diyebilirim dürüstçe. Gerisinden şüphe dahi duymadım. "L'orologio", "Un Attimo" ve "Bluewave" muhteşem çalışmalar. Albüm bu hızla da aynen devam ediyor. Son dönemde dinlediğim en iyi albümlerden diyebilirim her ne kadar genelde dinlediğimiz türlerden farklı olsa da.

Albümde piyanoya düzenli ve piyanonun önüne geçmeden devam eden kontrbas ve bateri de dikkati çekiyor ancak Cesare Picco piyanonun tuşlarına basmaya başladığı andan itibaren ortalığı apayrı bir his kaplıyor. Albümü bulmak çok zor ancak en azından bu emeğe denemeye değecek bir çalışma.

MP3: Cesare Picco - L'orologio
MP3: Cesare Picco - Un Attimo

Cesare Picco'nun resmi sitesi
Cesare Picco @ MySpace
Albümü satın almak için (Italyanca bilen var mı acaba)

Hiç yorum yok: