26.4.08

dEUS - Vantage Point (V2, 2008)

dEUS'u nasıl bilirdiniz? Eminim bu albümdeki gibi değildir. dEUS'un öyle deli gibi hayranı değilim ancak Rock Werchter'e gelecek hatta pazar gecesinin kapanışını yapacaklarından tekrar dinlemeye başlamıştım. Tam da üzerine bu albüm geldi. Valla kimseyi yemiyorum.

dEUS Vantage Point adlı stüdyolarında albümün kayıtlarını kendileri açısından rekor sayılabilecek bir sürede sadece 3 ayda tamamlamış. Bu rekor sürede ortaya çıkan da bugüne kadar dEUS'tan alıştığımız tarzın bir hayli dışında, onları genel müzik dinleyicisine birkaç adım yaklaştıran bir çalışma. Aslında bu bakımdan 1999'daki "The Ideal Crash" albümüne de benziyor ama bu genele her halükarda daha uygun gerek müzikal yapısıyla gerekse de enerjisiyle.

Bu yıl Indie Rock'tan nefes almak isteyenler için gayet başarılı bir çalışma. Eskiden gelen aksak vuruş yapıları aynı şekilde devam ediyor. Bunun yanında Alternative Rock eksenli dönüş de gruba daha güzel bir hava katmış. Hatta "Oh Your God"'la başlayan bölümde ilginç bir şekilde yine Rock Werchter'de yer alacak R.E.M. benzerliği var. Araya eski günler anısına "Eternal Woman" giriyor olsa da "Favorite Game" ile bir hayli eskilere gidilerek zevk aşılanıyor damardan. Hatta "The Architect" ile Peter Gabriel ile dirsek temasına dahi girebiliyor. Açıkçası beklentilerimin bir hayli üzerinde. Görünüş o ki konserlerinde bir hayli zevk alacağım.

MP3: dEUS - Oh Your God
MP3: dEUS - The Architect

dEUS'un resmi sitesi
dEUS @ MySpace
Albümü satın almak için

1 yorum:

Humeyra dedi ki...

ben deus'u cok severim hatta cok cok.. for the roses sarkisina da ayri hastayim. insallah izleyecegim ama siz uzaktan izleyin mumkunse fanlari olmayaraktan yer isgal etmeyin.