2.4.08

Borko - Celebrating Life (Morr Music, 2008)

Björn Kristjánsson Reykyavik'ten kulaklarımıza esen bir alçak basınç rüzgarı. Borko adlı projesiyle ilk albümünü Morr Music'ten çıkardı ve kendi deyimiyle de oldukça heyecanlı an itibariyle.

Morr Music yapı itibariyle elektronik müziğin alternatif ve sakin yönlerinde gezinmeyi seven ve bu yönde albümlere yer veren bir plak şirketi. Bu bakımdan genel olarak Kuzey Avrupalıların CCO ile birlikte en çok yöneldikleri plak şirketi konumunda.

İşin ilginç tarafı, bu albümü Ipod'umda ilk defa Helsinki'den bir toplantı için Anjalankoski'ye giderken dinledim. Finlandiya'nın o eşsiz ama bir o kadar da durgun doğasını seyre dalmışken bu adamların neden bu tür müziklere yöneldiklerini bir kez daha anladım. Çevrelerinde ne görüyorlarsa onu canlandırıyorlar çalışmalarında. Porn Sword Tobacco'dan Henrik'in Isveç'te bir orman içinde yer alan stüdyoda çalışma yapması da bu yüzden.

Gelelim Borko'nun neler yaptığına. Önde yer alan gitara arkadan gelen karamsar bir elektronik altyapı var parçalar boyunca. Arada trompetten de destek alıyor bu konuda "Spoonstabber" parçasında olduğu gibi.

Albümdeki parçaların çoğu zevkli ve rahat bir dinlence sağlıyor. Elbette rahat derken bu benim açımdan. Arada sesi yükselen gitar rifleri bana gayet güzel geldi ama herkes bu kadar rahat olmayabilir. Ancak harmonik açıdan başarılı bir uyum olduğundan içinde kaybolduğunuzda sakince götürüyor sizi uzaklara.

"Spoonstabber", "Sushi Stakeout", "Dingdong Kingdom" Daha önce bu sayfalarda tavsiye ettiğim Nordik'i sevdiyseniz bunu da mutlaka sevebilirsiniz. Nordik'ten bir kademe daha agresif diyebiliriz sadece. Daha tanıdık referans noktası arayanlara da Mum diyebilirim. Emin olun o derece güzel.

MP3: Borko - Spoonstabber
MP3: Borko - Sushi Stakeout

Borko @ MySpace
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: