10.4.08

Junkie XL - Booming Back At You (Nettwerk, 2008)

Hollandalı elektronik müzik produktörü Tom Holkenborg, Junkie XL takma adıyla 5. stüdyo albümünü çıkardı. Aslına bakarsanız o soyadıyla takma ad kullanmasına şaşırmıyorum. Pazarlama açısından zor olurdu. Ünlenmesine sebep olan Elvis'in "A Little Less Conversation"'ına yaptığı düzenleme bile bu kadar etkili olamazdı bence. Neyse.

Albüm yeni kurulan Nettwerk adlı plak şirketinden çıktı. Albüm elektronik müziğin daha popüler kanadında yer alıyor haliyle Junkie XL'in daha önceki çalışmaları gibi. Bu bakımdan da farklı bir boyutta incelemek gerekiyor. Sanatsal güzellik aramak komik ve gereksiz olur çünkü onun için yapılmamış.

Albüme bu açıdan bakıldığında güzel çalışmalar var. Özellikle albümün başındaki çalışmaları bir hayli duyabilirsiniz Antoine Clamaran, David Guetta ve Bob Sinclar gibi Fransız DJ'lerden. "Booming Right At You" ve "Cities In Dust" bu yaz çok fazla duyulacak gerek orjinal gerekse yakında çıkması doğal olan düzenlemeleriyle.

Albümde ilk dört parçadan sonra bir anda ağırlaşma başlıyor. Fakat ilginçtir bu yavaşlamaya sebep olan "Mad Persuit" farklı olmasına rağmen müzikal açıdan birçoğundan daha güzel. Albümde cidden başarısız olarak dikkatimi çeken "No Way". Hani gerçekten ne işe yaradığını anlamadım. Buna bir nebze Synth Pop çakması "Not Enough" da destek veriyor ama bunlar haricinde gerçekten amacına uygun çalışmalarla dolu güzel bir albüm.

MP3: Junkie XL - Mad Persuit
MP3: Junkie XL - Booming Right At You

Junkie XL'in resmi sitesi
Junkie XL @ MySpace
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: