2.10.07

Takeshi Nishimoto - Monologue (Burnt Out, 2007)

Hazır haftaya akustikle başlamışken biraz olsun böyle devam etmeye karar verdim. Ha kısa sürede cayabilirim ama olsun en azından bir adım daha atıyorum. Bu seferki adım da Takeshi Nishimoto imzalı Monologue albümü. Albüm adından da anlaşılabileceği gibi gayet monolog.

Tkaeshi Nishimoto daha önce John Tejada ile birlikte kurduğu I'm Not A Gun grubuyla dikkatleri çekti. Bu grupla alternatif modern müzik konusunda dikkat çeken çalışmalar yaptılar ve oldukça önemli bir yere sahipler. Toplamda 3 albüm çıkardılar ve hepsini de benim yakından takip etmeyi bir zevk bildiğim City Centre Offices'dan yayınladılar.

Ancak bu grup haricinde Nishimoto'nun solo çalışması bekleniyordu. Sonunda 1 Mayıs itibariyle bu çalışmaya da kavuştuk. Eline aldığı akustik gitarıyla bizlere kendine has bir şölen yaratma niyetiyle başlamış. Açıkçası Hisato Higuchi'den sonra Japon kökenli solo albüm yapan sanatçılardan beklentilerim oldukça yükseldi. Elbette Hisato Higuchi'nin elektro gitarla yöneldiği ses denizlerine Nishimoto akustikle yönelmiş ama özde bir fark yok.

Albümde dingin bir hava var. Ancak bu kesinlikle parçalarda hafif bir izlenim yaratmamalı. Nishimoto her noktaya hakettiği vurguyu yapıyor. Hiçbir notayı es geçmeden hepsinin üstüne basıyor ve size de bunu hissettiriyor. Her notaya bir anlam yüklüyor. Hal böyle olunca da etkili bir kompozisyon ortaya çıkıyor.

Albümde sadece birkaç parçada dikkat çekici bir tavır değişikliği var. "Interveave"'in yapısı diğerlerine göre oldukça farklı, basit bir melodi etafında dönüyor temel olarak. Diğer parçalar gibi uzayıp gidemiyor kendi içinde. Açıkçası genelde gitarı vokal gibi kullandığını söylemek yanlış olmaz. Çoğunlukla tekrarsız giden parçalar belli noktalarda nakaratlar misali notaları tekrarlayıp dinleyene kendini hatırlatıyor. Ama hep bir hikaye var anlatılan.

Akustik müzik sevenlere güzel bir hediye olacağı kesin.

MP3: Takeshi Nishimoto - Rider
MP3: Takeshi Nishimoto - New Morning

Takeshi Nishimoto resmi sitesi
Takeshi Nishimoto @ MySpace
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: