1.10.07

Buckethead - Acoustic Shards (Avabella, 2007)

Yine Buckethead, yine güzel bir albüm. Bu sayfalarda en son 13 albümlük "In Search Of The" serisiyle yer alan çılgın gitarist şimdi de oturma odasında canlı olarak kaydettiği "Acoustic Shards" albümüyle bizlere selam ediyor.

Albümde 1991 yılında kaydedilmiş aslında. Hiçbir efekt kullanmadan tamamen doğal yollardan sunmuş bize albümü. Girmiş oturma odasına, almış eline gitarı ve başlamış döktürmeye. Hatta bazı bölümlerde o derece döktürüyorki 2. bir gitaristin olduğuna noter huzurunda yemin edebilirsiniz. Ama öyle değil işte.

Albümde Buckethead'in ünlü parçaları "For Mom" ve "Who Me?"'nin eski versiyonları var. Bunun yanında hiç duymadığımız birçok parça da yer alıyor. Açıkça söylemek gerekirse Buckethead'in alıştığımız tarzından sonra bu albüm gerçekten çok farklı bir tad sunuyor. "Little Gracy"'deki flamenko havası elektro gitar olsa doğrudan speed metal'e dönecek mesela.

Bana göre muhteşem bir gitarist olan Buckethead'i farklı açıdan dinlemek için güzel bir örnek. Ayrıca çalınan notalar sabit, müzik aleti değişken olduğunda müziğin ne kadar farklı gelebileceğini de ortaya koyuyor. Benzerini Metallica ve Apocalyptica örneğinde de görmüştük zaten. Bu da bu örneklemlerden bir tanesi olarak kulaklarımızda yerini mutlaka almalı.

Beğendiğim parçalar dersek, hepsi. Tamam çok objektif olamıyorum bu adamda ama albümü şöyle bir dinlerseniz siz de anlayacaksınız.

MP3: Buckethead - For Mom (Early Version)
MP3: Buckethead - Johnny

Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: