21.8.06

The Force Of The Moog

Eksiwave bu ay yayina basladi. Eksiwave Eksi Sozluk kaynakli ancak bagimsiz bir yapi. Sozluk yazarlarindan Keep Clubbin'in on ayak oldugu diger birkac yazarin da ona destek olarak arka ayaklarini teskil ettileri bir calisma.

Calismanin ozu internet uzerinden yayin yapan alternatif bir muzik istasyonu kurmak. Muzik istasyonunun elektronik muzik bazli olmasi ve keep clubbin'in de daveti uzerine ben de zevkle program yapiyorum.

Eksiwave aac++ formatinda yayin yapiyor ve format itibariyle oldukca kaliteli bir calisma ortaya cikiyor. Programlar ve setler canli yayinlaniyor. Bu da olayin ayri bir guzelligi.

Programlarima gelince. Radyoda 2 programim var. Bunlardan biri sali geceleri 20-22 arasinda "Light side of the moog", digeri de cumartesi geceleri 22-00 arasinda "Dark side of the moog".

Programlarin icerikleri ise soyle:

Light side of the moog: Programda daha çok önümüzdeki haftasonuna güç toplama çalışmaları eşliğinde Erzurum yöresinden minimal oyun havaları, Diyarbakır yöresinden Ambient şark sofrası, İzmir yöresinden IDM türküleri ve Bolu yöresinden Lo-Fi koçaklamaları yer almaktadır.

Dark side of the moog: Programda cesitli ulkeler uzerinden esen sicak ruzgarlar etkili olacak. Almanya üzerinden gelen Nu skool ve old skool electro’nun etkisinden sonra, Ingiltere uzerinden esen nu skool breakbeat, Avrupa’nın çeşitli yerlerinden esen techno ve yer yer Fransa’nın Cote D’azur sahilleri üzerinden gelen funky house’larla bezenen bir program.

Haricimde radyoda sozlukten Hayt Huyt, Orqan, Keep Clubbin, Prozac, Zalambodont gibi yazarlar da yer aliyor.

Programi dinlemek icin: http://www.eksiwave.com

Herkese bol notali gunler.

Hiç yorum yok: