27.8.06

Silicone Soul - Save Our Souls (Soma, 2006)

Soma'nin Glasgow'lu basarili duo'sunun yeni albumu Eylul ayinin basinda cikacak. Album'de 14 parca var. House ve tech-house'un guzel orneklerinin sergilendigi albumde dikkat ceken parcalar soyle:

2. Parca "Damascene Moments" oldukca guclu bir parca. Vuruslar insana dogrudan enerji veriyor ve neselendiriyor. Fondaki filtrelenmis gitar da cok guzel bir hava katiyor parcaya.

5. Parca "Do Some Good?" albumdeki ender deep parcalardan biri. Aslinda tam deep denemez ama yine de albumun genelindeki enerji ve harekete oranla deep kaliyor. Ozellikle klavyenin yarattigi atmosfer dikkat cekici. Derin vokal de bu etkiyi pekistiriyor.

6. Parca "Bad Machines" setlerde en cok karsimiza cikacagini dusundugum parca. Cok guclu, vokal cok uygun ve melodiyle vuruslarin eszamanli etkisi inanilmaz. Parcanin ortasinda giren piano ise gayet sahane olmus.

8. Parca "The Pact" techno sinirlarini zorluyor. Genel olarak tekduze imaji verse de aslinda ziyadesiyle enerjik ve optimist bir parca. Elbette bunda piyanonun da etkisi var. Parca en son anda tech-house ile funky techno arasinda bir cizgiye giriyor. Ben de tam kestiremedim.

9. Parca "Fading" albumun tarz itibariyle guzel house parcasi. House turunun bircok guzelligini icinde barindiriyor. Ruhu oksayan guzel bir melodi ve insana yasama sevinci veren vuruslar birlesmis, ortaya Fading cikmis. Bu parca plak olarak ciksin ve mumkunse bircok kisi remix yapsin. Insanin yuzunde tebessum yaratan bir parca kesinlikle.

13. Parca "Margin For Madness", 90'larin deneysel technolarina gunumuzun teknolojik vuruslarinin eklenmesiyle olusmus gibi. Bu parcayi Silicone Soul'un hemserileri Slam yapsa yeridir derdim. Etkileyici bir parca ve albumde olmasi guzel. Albume guzel bir cesitlilik katmis. Melodi ise vuruslarin sertligine tezat olusturacak kadar yumusak. Bu tezat parcayi daha bir etkin hale getirmis.

Albumun geri kalani da kalburustu parcalardan olusuyor diyebilirim rahatlikla. Soma'nin son donemdeki ust duzey cizgisine rahatca ayak uyduran ve hatta biraz da asan bir calisma. Bu aralarda Buyuk Britanya'dan cikan elektronik tarzdaki albumlerin bazilarinda tanik oldugumuz gitar ve piyano kullanimini da basarili bir sekilde kullanmis Silicone Soul. Her zaman takip edilmesi gereken produktorlerden olduklarini gosteriyorlar.

Hiç yorum yok: