4.4.08

Fireflight - Unbreakable (Flicker, 2008)

Fireflight Amerika'da iyice gaz alan bir grup. Gospel ve Christian Rock yapıyorlar. Açıkçası haklarında bir hayli laf döndü dolaştı. Ben de dinleyeyim dedim. Normalde ters teper ama bu sefer nedense merak ettim.

Gospel Rock ve Christian Rock'tan ne anlarım diye düşündüm. Sonra buradan bir baktım bu türdeki grup isimlerine ve bildiğim bir tek grup bulamadım. Bu da güzel. Hiç bilmediğim bir tür. Objektif olabilirim iyice.

Fireflight agresif bir tarza sahip. Grubun bayan vokali kullanması ise koro bölümleri hariç yumuşak bir hava katıyor. Zaten müzik de koro bölümleri hariç genel olarak dingin ama koro bölümlerinde gitar rifleri coştukça coşuyor.

Şöyle bir bakıyorum da, Evanescence'a Avril Lavigne vokali koyulmuş gibi. Hadi Blink 182'den biraz daha az Pop Rock havası var, haklarını yemeyelim ama koro bölümleri hariç tam Avril Lavigne diyebilirim. Hani dinlenir mi, dinlenir, ama olmazsa ne olur, hiç. Bence ince bir ayarla ve vokalde yapılanmayla Hard Rock'a adım atarlarsa daha iyi olacak. Arada derede bana uymuyor. Ya da uyuyor aslında da bu sefer uymadı. Özel bir şey değil çünkü.

Bir grup dinleyerek bir tür anlaşılamaz ancak Gospek/Christian Rock'a ilk adımım hayırlı olmadı. Bugüne kadarki grupları bilmemem de pek iyi bir gösterge değil her ne kadar feriştah olmasam da.

MP3: Fireflight - You Gave Me A Promise
MP3: Fireflight - Unbreakable

Fireflight'ın resmi sitesi
Fireflight @ MySpace
Albümü satın almak için

5 yorum:

Phoenix dedi ki...

Aslinda Evanessence dinlediysen (ozellikle ilk iki EP) Christian Rock/Metal dinlemissin. Sonradan inkar etseler de Evanessence Christian Rock grubu olarak basladi. Zaten sozlerine cok takilmazsan CR cerez olarak gayet guzel dinlenebiliyor. Tabi dinlersen Stand Up'daki "This is not Judgement Day" nakaratinin biraz komik oldugunu farkediyorsun. :)

PS: Birden aklima geldi; Islamic Metal diye bir sey yok degil mi?! Lutfen birisi bana boyle birseyin olmadigini soylesin!!

Ezgi dedi ki...

İslamik Punk var.

Sühan Gürer dedi ki...

Oprhaned Land zaman zaman belirli bir kesimi kizdirsa da kullandiklari ogeler acisindan Islamic Metal olabilir mi acaba:)

Adsız dedi ki...

ya bnce nasıl rock.nsl metal yapıolar die tartışmak saçma hangisine girer bilmem ama süper oldukları kesin

Adsız dedi ki...

ya bunların adı yok muya adları ne bunlarınnn?????