17.9.07

St. Vincent - Marry Me (Beggars Banquet, 2007)

St. Vincent kim? Annie Clark. E peki o kim? Sufjan Stevens'ın turne grubunda yer alan, daha önce de The Polyphonic Spree'nin 3. albümünde vokalleriyle karşımızda olan naif bir bayan. Ayrıca birkaç enstrümanı çalmasıyla biliniyor kendisi. Marry Me'de gitar, org, Moog, bas gitar ve piyano çalmış. Bana da maşallah demek düşer.

Marry Me her nabza şerbet veren bir albüm. Moral bozukluğu, aşk, kızgınlık, karmaşa, ruh haliniz her neyse bu albümde bir şeyler bulabiliyorsunuz. Albümün bu kadar geniş bir kitleye hitap etmiş olmasının altında yatan temel sebep de bu olsa gerek.

Albümde senfonik bir atmosfer var. Ama Rufus Wainwright tarzından oldukça farklı. Yeri geldiğinde elektronik müzikten (Moog aracılığı ile tabii) faydalanmayı bilmiş. Modern bir senfonik indie rock ile çıkmış karşımıza. "Jesus saves, I Spend"'de hafif kilise orkestrasını andıran bir koro bölümü var. Bazı noktalarda Joan As Police Woman'ı hatırlatıyor. Müzikalite açısından zengin bir yapıyla karşımıza çıktığı kesin. Basite kaçmamış. Sonuçta da her ne kadar yoğun bir müzikal yapı olsa da güzel bir albüm. Hatta güzelin de ötesinde bu yılın başarılı işlerinden biri.

MP3: St. Vincent - Now Now
MP3: St. Vincent - The Apocalypse Song

St. Vincent resmi sitesi
St. Vincent @ MySpace
Satın almak için

Hiç yorum yok: