30.8.07

Lee Rocker - Black Cat Bone (Alligator, 2007)

Ne zamandır Rockabilly dinlemiyorsunuz diye sorsam kim tam tarihi söyleyebilir acaba? Rockabilly ne ola ki diyenler olacaktır, (Rock N Roll + Country)/2 diye matematiksel açıklayayım. Baştan alıp daha açık sormak gerekirse en son ne zaman Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins veya daha modern olanlardan Chris Isaak veya Stray Cats dinlediniz? İşte şimdi zamanı.

Lee Rocker Stray Cats'in üyesiydi. Stray Cats ise 70'lerin sonlarında Rockabilly türünün yeniden canlanması için tek başına savaştı ve uzun süre bu savaşta büyük başarılar kazandı. Lee Rocker ise grubun dağılmasıyla çeşitli projelerde yer aldı, Eric Clapton, Carl Perkins, George Harrison ve Ringo Starr gibi birçok efsaneyle birlikte çaldı. Daha sonra solo kariyeri başladı 90'ların ortalarında ve karşımızdaki albüme kadar başarılı bir şekilde devam etti.

Albüm temiz, tertemiz bir Rockabilly. Hani James Dean gibi etrafta gezmek istiyorsanız, alın koyun teybinize ve gezin alabildiğince. Ama saçları unutmayalım tabii. Emin olun içinizde bir şeylerin kıpraştığını hissedeceksiniz.

Kesinlikle eğlenceli, hareketli bir çalışma var karşımızda. Gerek Rock N Roll, gerek Country, gerekse modern Rock öğelerini güzel bir paydada barındırıyor parçalar. Lee Rocker her ne kadar Carl Perkins hayranı olduğunu bağıra bağıra açıklasa da vokalde Elvis Presley esintileri hissediliyor. Ama bundan doğal ne olabilir zaten.

Albümde James Dean hissiyatı uyandıran parçalar:

2) Crazy When She Drinks
3) One More Night
4) Black Cat Bone
5) Lost Highway (Bon Jovi'den kat be kat iyi)
9) String Bass, Guitar And A Drum
10) The Wall Of Death
12) The Highway Is My Home

MP3: Lee Rocker - Crazy When She Drinks
MP3: Lee Rocker - The Highway Is My Home

Lee Rocker resmi sitesi

Hiç yorum yok: