26.9.07

E-Z Rollers - Conductor (Intercom, 2007)

DnB sahnesinin başarılı üçlüsü E-Z Rollers, bugüne kadar çalışmalarıyla hiçbir zaman bu türe gönül verenleri yüz üstü bırakmadılar. Grup bu özgeçmişe bir çentik daha atma amacıyla 5. stüdyo albümlerini Haziran ayında piyasaya sürdü. Bugüne kadar birçok başarının süsü olarak ödülleri kucaklayan grup işlerine aynı hızla devam etmeyi hedefliyor. Albümde zaten buna işaret ediyor.

Albümde farklı DnB yaklaşımlarını birleştirmişler. Albüm daha en başından Apollo 440 tarzında bir progressive DnB ile başladıktan sonra hemen Fabio ve Grooverider'ın BBC'deki programlarından tanıdığımız bir melodik DnB ile devam ediyor. Zaten iki DJ bu parçayı 1.5 ay boyunca setlerinden eksik etmediler. Arkasından da çıngar kopuyor zaten.

Albümde enerji had safhada. Zaten DnB türünün sevdiğim bir özelliği. Enerji bol olduğu zaman dinleyip dağıtmak için birebir. Özellikle böyle yetenekli ellerden çıkarsa, değmeyin keyfime. Onca yoğun vuruşun arasına koyulan melodiler ince dokunuşlar olarak parçaları tamamlıyor "Carousel" ve "Play Something Jazzy"'de olduğu gibi. DnB'in özündeki bu zıtlık her zaman çok başarılı sonuçlar veriyor. Ama tabii "Crowd Rocker"'daki gibi progresif bir melodi ipin ucunun kaçmasına ve dans ederken sağın solun devrilmesine yol açıyor bir nebze. Aman dikkat! Komşular kesin benim evde kanalizasyon çalışması var sanıyorlardır.

Albümde DnB haricinde iki parçadan biri Big Beat türündeki "Revolutionize". O da oldukça güzel bir şekilde kotarılmış. Elbette vokalin parçayı bir bölümünde Hip Hop'a döndürmesi biraz soğuk duş etkisi yaptı bende ama olsun. Kadı kızı misali. Diğer parça ise albümün dibindeki "Slow Fire". Aksak ritme sahip parça ve trip hop havasında. Ortalama bir yapısı var.

DnB herkesin sevdiği bir tür değil o yüzden farklı gelebilir elbette. Ama hani dinleyecekseniz gerçekten türün güzel örneklerinden birine, hatta yılın da en iyi örneğine hazır olun. Zaten az sayıda çalışmanın çıktığı soyu tehlikedeki türlerden biri olan DnB'le geç olmadan tanışın derim ben.

Albümde beğendiğim parçalar:

2) Go Go Electro
3) Carousel
4) Rancho Notorious
6) Crowd Rocker
7) Play Something Jazzy
8) We Got Vibes
10) Coming Home
13) Keeps Me Moving

MP3: E-Z Rollers - Go Go Electro
MP3: E-Z Rollers - We Got Vibes

E-Z Rollers @ MySpace
Albümü satın almak için

2 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

güzel inceleme de drumnbassin soyu tehlikede değil ki singlelar epler gırla gidiyo, bu albüm tüm scenein çok küçük bir kısmı olabilir ancak daha neler neler var