3.9.07

Editors - An End Has A Start (Fader, 2007)

Editors Indie Rock türünün potansiyel sahibi başarılı gruplarından. Potansiyeli hep göremiyoruz ama olsun. Vokalde Tom Smith, gitar ve klavyede Chris Urbanowicz, bas gitar ve arka vokallerde Russell Leetch ve bateri/perküsyonda Ed Lay'den oluşuyor grup. Üniversitede Müzik Teknolojisi bölümünde okurken tanışmışlar. Daha önce çeşitli kadro değişiklikleri dahilinde "The Pride" ve "Snowfield" adlarını almışlar ama en sonunda kardolarını düzenleyip Editors olarak karşımıza çıktılar.

Editors'ın ilk albümü "The Back Room" daha önce çıkan Single'larının da gazıyla Avrupa'da iki platin aldı. Amerika'da haliyle aynı başarıyı gösteremese de yine de ilk albümleri açısından hiç de kötü değil.

Grup aslında birçok ünlü grupla karşılaştırılıyor yetenekleri ve çalışmaları konusunda ancak 2. albümleri beklentilerimin altında kaldı. Birkaç parça hariç genel bir İngiltere pesimisti gözüme çarptı ve açıkçası bundan çok hazzetmiyorum. Sanırım biraz enerji eksik.

Elbette genellemiyorum bunu. Mesela "Bones" albümün önde gelen parçalarından olmasa da benim için gayet tatminkar. Keza "An End Has A Start" da öyle. Ama albümün çıkış parçası "Smokers Outside The Hospital Doors" beni çok cezbetmedi. Hafif Coldplay yönelimi var parçada. "Put Your Head Towards The Air" de keza benzer. Editors'ın yönü ise bu şekilde değildi ve ters tepki yarattı bende parçanın kendi güzelliğinden bağımsız olarak. Chris'in sanırım biraz daha sinirlenmesi lazım. O zaman bence çok daha iyi olur.

Albümü genel olarak çok benimseyemedim. İçinde güzellikler var ama bence çok daha iyi olabilirdi. İlk albümün üzerine koyulan şeyler parmakla sayılır. "The Back Room"'a göre daha bir bütünlük sahibi albüm mesela ama bu bütünlüğün yönünün farklı olmasını yeğlerdim. Sonuç, idare eder.

Albümde beğendiğim parçalar:

2) An End Has A Start
4) Bones
6) The Racing Rats
8) Escape The Nest

MP3: Editors - An End Has A Start
MP3: Editors - Bones

Editors resmi sitesi
Editors @ MySpace

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tom, geçenlerde medyada ağlamıştı, 'Yeter artık Joy, Interpol benzetmelerinden bıktım!' diye
The Weight Of The World albümün en iyisi.