9.9.07

Gogol Bordello - Super Taranta! (Side One Dummy, 2007)

New York'lu çingene müziği delileri Gogol Bordello. Çoğumuz (En azından ben) onları geçen sene Rock N Coke'taki performanslarıyla tanıdık. Çok eğlenceli, çılgın bir performans sergilemişlerdi. Müziklerin güzel olmasının yanında teatral olarak da çok etkileyiciydiler. Sonrasında albümlerini dinledikçe daha da bir beğendim. Sonuçta hayatta amaç eğlenceyse Gogol Bordello bunu usanmadan, sıkılmadan sunuyor. Daha sonra Madonna ile Live Earth kapsamında "La Isla Bonita/Lela Pala Tute"'yi yeniden yorumladılar.

İşin ilginci grupta Roman yok görünüyor. Grup üyeleri Ukrayna, Rusya, İsrail, Etiyopya, Amerika, Tayland ve Ekvator'dan. Bunca insanın ortak noktası romen müziğiymiş. Vay canına.

4 stüdyo albümünden sonra (Maşallah neler kaçırmışım) yeni albümleriyle karşımızdalar. Albüm Temmuz ayında piyasaya çıktı. Zamanlama olarak da Live Earth ile tüm dünyanın gözü önüne çıktıktan sonra güzel bir seçim yapmışlar.

Ve çingene müziğinin hafif rock edasıyla birleştiği Gogol Bordello bıraktığı yerden devam ediyor. Hatta ambiyane tabirle çılgın atıyorlar. Hani gerçekten anlatmak zor. Eğlence de eğlence. Gizli iksirlerindeki punk unsuru da her zaman pozitif bir bakış açısıyla geliyor. Eugene Hütz'ün şarkı içindeki brutal vokalleri de cuk oturuyor tabiri caizse tıpkı vokali gibi.

Albümde özellikle "Supertheory Of Supereverything"'in sözlerine bittim. Herkese tavsiye ederim. Parçanın umarsızca eğlenceli olmasının yanında sözler de çok eğlenceli. Hatta güldürüyor diyeyim. "My brothers are protons! My sisters are neutrons! Stir it twice, it's instant family!" Ne diyeyim ben daha. Party party party!

Dikkatimi çeken parça yok, hepsini çok sevdim. Bazıları daha güzel ama haksızlık edesim yok hiç şimdi.

MP3: Gogol Bordello - Wonderlust King
MP3: Gogol Bordello - Supertheory Of Supereverything

http://www.youtube.com/watch?v=D6NkdY9GJ6Y
http://www.youtube.com/watch?v=CRgAbu6xvH8
http://www.youtube.com/watch?v=R2ETUIQD6iw

Gogol Bordello resmi sitesi
Gogol Bordello @ MySpace

3 yorum:

>|< dedi ki...

biraz arastirma yaptim da, 100% emin olmamakla birlikte Eugene Hütz roma olabilir mi?

Sühan Gürer dedi ki...

Ukraynalı olduğunu biliyorum. Edindiğim diğer bilgiler de Roman olmadığı, öyle davrandığı yönünde:)

5 Posta dedi ki...

Hastasıyım Gogol'un. Geçen sene Stockholm de seyrettim. İnanılmaz bir sahne performansı. Gogol tarzı şeylerden hoşlanıyorsanız blogum 5posta.com u öneririm. Biraz reklam yapmış olayım.