18.7.07

Hey Hey My My - Hey Hey My My (Sober And Gentle, 2007)

Adını Neil Young'ın efsanevi bir parçasından alan Bordeaux'lu grup Hey Hey My My folk rock türünde gelecek vaadeden isimler arasında yer alıyor. Grup Julien Garnier ve Julien Gaulier adlı iki üniversite arkadaşı tarafından kurulmuş. Yaptıkları müziği kendileri için eğlence olarak tanımlıyorlar ve aksi bir şey yapmayı düşünemiyorlar.

Grubun albümünü ilk dinlediğimde gerçekten sıcak bir atmosfer karşıladı beni. Hatta canlı dinliyormuş hissine kapıldığımı söyleyebilirim. Müziklerinin tamamı folk rock üzerine konuşlanmış. Stüdyoya girdiklerinde doğaçlama olarak ortaya çıktığını söyledikleri melodileri ise insanı içine çekiyor. Bu konuda çok yetenekli olduklarını söylemem gerek.

Hey Hey My My ilginç olarak Fransa'da folk rock yapıp İngilizce şarkı söyleyen ender gruplardan. Bunun bir sebebi de Neil Young hayranlıkları olsa gerek. Vokali hem kendileri yapıyorlar, bazı çalışmalar için de ismini henüz öğrenemediğim bir bayan vokal kullanıyorlar. Konserlerinde de bayan vokal kullanıyorlar.

Müzikleri hareketli çalışmalarda I'm From Barcelona havası veriyor. "I Need Some Time", "Easy" ve "Want It More"'da bu benzerlik ciddi ölçüde dikkat çekiyor. Elbette onlar gibi benzeri bir yakınlık ve samimiyet hissi doğuruyor bu da.

Albümde beğendiğim çalışmalar:

1) Merry Land
2) I Need Some Time
3) Easy
5) Belle And Julian
9) Morricone
10) Want It More
14) A True Story

MP3: Hey Hey My My - I Need Some Time
MP3: Hey Hey My My - Want It More

Hey Hey My My @ MySpace

1 yorum:

Unknown dedi ki...

cok güzel musik! cok seviyorum.