5.8.07

UNKLE - War Stories (Surrender All, 2007)

UNKLE aksak ritmlerin üstadlarından. Zaman içinde birçok değişim geçiren grup daha önce bu sayfalara "Self Defence" adlı 4 disklik albümleriyle de konuk olmuştu. Bu yüzden tanıtım sefasını es geçmemden kimse rahatsızlık duymaz herhalde.

UNKLE'ın müziği zaman içerisinde grup elemanlarının da değişimi sebebiyle birçok yönden değişime gitti. Breakbeat, Trip Hop, Elektro Rock gibi birçok türü albümlerinde barındıran grup her zaman farklı albümlerle karşımıza çıktı bu devinim sayesinde.

Temmuz ayının başında çıkan War Stories albümlerinden bahsetmek gerekirse öncelikle son dönemde öne çıkıp savaşa dokunduran ender çalışmalardan biri olduğunu söylemek gerekir. Albümün adı isim olsun diye konulmadı. Gerek albüm içinde, gerekse albümle alakalı yapılan tüm röportajlarda vurgulanan bir olgu savaş karşıtlığı.

Müziğe gelince Rock ve Disko'nun etkisi görülüyor. Özellikle "Hold My Hand" adlı parça bunun için iyi bir örnek. Bu arada DJ Shadow (Josh Davis)'in ayrılması grubu hip hop etkisinden kurtarmış değil. "Restless" adlı muhteşem çalışmada farklı bir yaklaşımla bu hip hop etkisi görülüyor. Ancak parça ortalardan itibaren Tim Goldsworthy (The DFA) havası alıyor. Onlara bir mesaj mı bu parça bilemiyorum artık. Bunun yanında "Keys To The Kingdom"'da da yoğun bir U2 havası var ama Bono'ya mesaj göndermiyorlardır herhalde bununla da abartmayayım.

UNKLE bu sene Avrupa turnesinde ve ne yazık ki Türkiye'ye uğramıyorlar göründüğü kadarıyla. Keşke uğrasalar. Bu sene bu kadar benzer dönemin efsaneleri gelince onların eksikliği iyice hissediliyor.

Beğendiğim çalışmalar:

3) Hold My Hand
4) Restless (Ft Josh Homme)
5) Keys To The Kingdom (Ft Gavin Clark)
7) Burn My Shadow (Ft Ian Astbury)

MP3: UNKLE - Restless (Ft Josh Homme)
MP3: UNKLE - Keys To The Kingdom (Ft Gavin Clark)

UNKLE'ın resmi sitesi
UNKLE @ MySpace

2 yorum:

Ozan dedi ki...

unkle- burn my shadow klibi mükemmel ötesi bişi

Smalltime dedi ki...

when things explode (instrumental)...