24.9.07

30.000 Km Bakımı

16 Mayıs 2007'de yazdığım "10.000 Km Bakımı" yazısında Proodos'un oluşumundan ve gelecekten beklentilerinden bahsetmiştim. Üzerinden 5 ay geçti ve Proodos hızlı bir şekilde büyüdü. Benim de beklentilerimin üzerinde büyüdü desem yeridir. Bu yüzden destek ve yorumlarını esirgemeyenlere teşekkür ederim.

Hani şimdi klasik bir "Baba 30.000 hit oldu acaip gazım" tarzı yazılardan yazmayı istemiyorum. Sonuçta yaptığım iş dinlediklerimi kulağımdan parmaklarıma aktarmak. Zaman zaman albümleri çok övüyorum diye eleştirildim. Kardeşim beğenmediğim albümü neden inceleyeyim, dinlemem bile. Deli miyim? Başka durumlarda da sanatçılar hakkında çok yazmadan kısa kesip direk albümü yazmadığım için eleştirildim.

Yahu Türkiye'de müzik kültürü zayıf. Hande Yener dünyayı keşfetmiş gibi 10 yıl öncesinin sıradan elektronik pop şarkılarını sunuyor, üstüne Türkiye'nin Madonna'sıyım diyor. Daha ne diyeyim ben. Herhalde sanatçılar hakkında bilgi vereceğim.

Az sayıda gerçekten müzik bloğu var ve alternatif anlamda müzik bilgileri alınabilecek dergi sayısı bir elin parmağını geçmiyor, satış rakamları da ne yazıkki düşük. E hazır böyle bir mecra yaratma imkanı varken elden geldiği kadar tanıtmaya çalışıyoruz. Sanatçının geçmişi sonuçta o albüme yansıyor. Albümü daha iyi anlamak için biraz bilgi zarar vermez.

Mayıs ayından bu zamana başlattığım 2 önemli bölüm var. Birincisi "Proodos Özel" bölümü. Bu bölümde yurtiçi ve yurtdışından çeşitli sanatçılarla blog için yaptığım röportajlar yer alıyor. Şu ana kadar I'm From Barcelona, !!! (Chk Chk Chk), Ratatat, Nouvelle Vague ve Pheek'le yaptığım röportajlar yayınlandı. Yakın zamanda sırayla Akufen, Richard Davis, Guts, Vladislav Delay, Move D ve benim için çok ayrı bir yeri olan Atom Tm röportajları gelecek. Umarım bu bölüm sanatçılar hakkında verdiğim bilgiler bir yana onların gerçek bakış açıları hakkında samimi ve özgün bilgiler sunabiliyordur.

Bir diğer bölüm ise "Equinox Günleri". Bu bölümde de Equinox Müzik'e bugüne kadar binbir zorluk altında verdikleri emekleri düşünerek destek olmayı amaçlıyorum işin özünde. Equinox Müzik'in getirdiği albümleri tanıtıyorum bu bölümde. Aynı şekilde Misak Tunçboyacı'nın Dinamo FM'de hazırlayıp sunduğu Deuss Ex-Machina programının bir parçası olarak düzenli aralıklarla yapılmaya çalışılan Equinox Müzik programında da yer almaya çalışıyorum imkan oldukça.

Lafın kısası bugün gerçekten mutluyum. Sonuçta onca işimin arasında ciddi bir zaman ve emek sarfediyorum. Keşke elimden daha fazla gelse. Ama bununla idare edip de bana teşekkür edenlere gerçekten saygılarımı sunarım. Hele yorum yapanlar başımın tacıdır. O derece. Bilmem anlatabildim mi:)

Notasız gününüz geçmesin. Amin!

Sühan Gürer

Not: Bu arada hem Misak Tunboyacı'nın hem de Özkan Altuner'in (Ekşisözlük'ten X Deamon) baskıları sonucu her ayın sonunda o ay incelediğim albüm ve plaklar arasından en beğendiğim 10 tanesini seçip yayınlayacağım.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

30.000 ilk ay beni okuyan kişi sayısıydı. Şu ara 3 milyon olmuştur.
Duygusal bir yazı olmuş
Proodos bu coğrafyanın yüz akı bloglarından
Nice 30.000'lere

fırat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fırat dedi ki...

mutluluk daim olsun. proodos süper

Radnor dedi ki...

maşallah diyorum,nazar deymesin,beğenerek okuyoruz yazılarınızı,özeniyoruz hatta size,başarılarınızın devamını dilerik

Deuss Ex Machina dedi ki...

Türkçe içerik bakımında hiç bir zaman ulaşamayacağımız ön görüleri bizlerle paylaşman bile başlı başına önem arz ediyor. Evet yeterli dönüşümler, iyi yorumlar ve süreklilik arz eden bir dinleme, eleştirme problemimiz var ama o da ilerleyen günlerde senin çabanla çok da rahat bir biçimde aşılacak demek pek bir ütopik olmaz. Üstün körü olarak okuduğum yazılar için de tek ayak üzerinde bekliyorum. kısa süre içinde de eksikleri gidereceğim bak hemi vallahi hemi de billahi...
Deuss Ex Machina'ya da katmış olduğun iyelik eki için de teşekkür ederim. Güzel bir prototip kotarabilirsek devamında da ilgi çekici tematik işlerin arkasında durmaya devam ederiz.
Ellerine sağlık. 30.000 hit'in başarına daha büyük katkıları olsun. Darısı 50.000 bakımına :)

Ezgi dedi ki...

Ben anladım.:=)

Anlatabildim mi demişsiniz ya o açıdan.:=)