17.5.07

Derleme Albümler... (3)

Wighnomy Bros & Robag Wruhme - Remikks Potpourri 2 (Mute, 2007)

Wighnomy Brothers ve Robag Wruhme 2005 yılında çıkardıkları ilk düzenleme albümlerinin başarısından sonra yenisiyle karşımızdalar. Aslında Wighnomy Bros (Brothers) Gabor Schablitzki ve Sören Bodner'den oluşuyor. Gabor zaten Robag Wruhme'nin kendisi. Yani düzenlemeler Wighnomy Brothers*1,5 gibi bir yapıya ait.

Albümde Gabor ve Sören'in başarılı düzenleme tekniklerinin hakkını veren sonuçları yer alıyor. Minimalizme yakın ancak doğruyu söylemek gerekirse minimalist olmaya çalışan tech house denebilecek türde çalışmalar var.

Albümdeki en başarılı düzenlemeler:

2) Royksopp - Beautiful Day Without You (Wighnomy's Und Robag's Spekkfakkel Remix)
3) Jean-Paul Bondy - Something Is Not Right (Robag Wruhme's Fukkeldibobb Remake)
6) Ellen Allien & Apparat - Way Out (Robag Wruhme Vati Mafonkk Remikks)
7) Underworld - Play Pig (Wighnomy & Robag Wruhme Moosmutzel With Melody Remix)

VA - Back 2 Mine By Röyksopp (DMC World, 2007)

Daha şimdiden efsaneleşen Back 2 Mine serisi bu konumunu daha da sağlamlaştırmak için 25. adımını Röyksopp ile attı. Torbjorn Brundtland ve Svein Berge'den oluşan Röyksopp son dönemde Norveç'ten, hatta İskandinavya'dan çıkıp gelen en başarılı electro pop grubu olarak anılıyor. İlk başta "Melody A.M." albümleriyle 2002 yılında büyük bir başarı yakaladılar ve sonra da 2005 yılında "The Understanding" ile kendilerini iyice kanıtladılar.

Röyksopp bu albümde yıllardır yanlarından ayırmadıkları çalışmaları tek potada toplamış. Elbette Röyksopp'un müzikal zevkini anlamak açısından önem teşkil etmesinin yanında müzikal olarak da disko ve funk'ı birleştiren, bizi 1960'lardan çıkıp 2000'lere getiren bir serüven. Back 2 Mine serisini kaçırmayanlar için çok önemli bir eser. Daha bu seriyle tanışmamış olanlar için de biçilmiş kaftan.

VA - Mixmag Presents Claude VonStroke - The Beats Of Sanfran Disco (Mixmag, 2007)

Claude VonStroke 2006 yılında başladığı inanılmaz yükselişini 2007'de de devam ettiriyor. San Francisco'nun en dikkat çekici tech-funk plak şirketi Dirtbird'ün de sahibi olan Claude, şimdi de karşımıza tüm gücüyle en iyi bildiği noktadan çıkıyor.

Mixmag dergisinin serisinin bir ürünü olan bu derleme albümde disko ve funk açısından çok güzel bir hava yakalanmış. Dinleyici de 52 dakikalık mixlenmiş bu albümde bunu tamamen hissediyor. Zaten albümde CVS'nin elini sürdüğü 4 parça var toplam 15'in içinden.

Albümü dinlerken dans etmek ya da en azından ritme uygun biçimde nispeten sallanmak farz. Bu noktada parça seçimi çok etkili olmuş. İlk 2 parçayla başlayan ısınma turu 3. çalışmayla direk moda giriyor. Daha sonra da bu sıcak hava dalgası dinmek bilmiyor. Bir saatten bir gıdım kısa olan ama bu süreyi pür eğlenceyle geçirmenizi sağlayacak bir albüm.

Hiç yorum yok: