5.5.07

Kısa Kısa Albümler... (12)

Ellis Island Sound - The Good Seed (Peacefrog, 2007)

Ellis Island Sound Peter Astor ve Dave Sheppard'dan kurulu bir Fransız ikili. Kendi adlarıyla 2002 yılında Heavenly plak şirketinden çıkardıkları albümle folk rock açısından dikkat çekmişlerdi. Şimdi Peacefrog'un yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde yeni albümleri "The Good Seed"'i çıkardılar.

Albüm Ingiltere'de Şubat ayının ortasında çıktı ancak Avrupa çıkışı Mart ayını buldu. Albümde irili ufaklı 20 çalışma var. Akustik ve Folk Rock açısından güzel dinlenen başarılı bir albüm. Bana göre özellikle yatmadan önce dinlemek için ideal olmuş çalışmaların genel yapısıyla.

Ellis Island Sound

Greg Malcolm & Tetuzi Akiyama - Brombron 12: Six Strings (Korm Plastics, 2007)

Akustik gitar çalan Greg Malcolm ve Tetuzi Akiyama'nın ortaklaşa çalışması olarak çıkan albüm aslında 2005 yılının Kasım ayında kaydedildi ancak çıkış süreci biraz meşekkatli oldu. Albümde Steve Lacey'e ait olan 2. ve 4. parçalar haricinde tüm çalışmalar ikiliye ait.

Albüm folk rock'a deneysel bir yaklaşım sergiliyor ve akustik olarak bunu destekliyor diyebilirim. Deneyselliği sebebiyle dinlerken dikkat gerektiriyor. İki ismin de akustik gitar çalması müzikal anlamda zenginlik katmış. Değişik ve güzel bir çalışma ortaya çıkmış.

Little Man Tate - About What You Know (Yellow Van, 2007)

Yorkshire'lı çocukluk arkadaşlarının geçen sene kurduğu grup Little Man Tate Jon Windle, Maz, Ben Surtees ve Dan Fields'dan oluşuyor. İndie rock'a saf İngiliz bakış açısı getiriyorlar.

Grubu müzikal açıdan değerlendirmek istersek henüz olgunlaşmamış, olaya daha çok arkadaş ortamından biraz daha profesyonelce müzik yapan bir grup var ortada. Ancak altyapıları ve genel düzenlemeleriyle gelecek vaadettiklerini söylemek doğru olur. Indie rock'a genel olarak pop ve punk arasında bir bakış sergilemişler ama bunun zamanla oturacağından eminim. Dinlemesi güzel, yoğun İngiliz aksanı bazen yoran bir albüm.

Little Man Tate

Hiç yorum yok: