27.11.06

Derleme Albümler... (1)

VA - Kalte Füsse Compilation 2 (Kalte Füsse, 2006)

Kalte Füsse'den gerçekten çok etkileyici bir derleme albüm daha geldi. Serinin ilk derlemesi 2005 yılının Temmuz ayında piyasaya sürülmüştü ve 2.si de bu sene Eylül ayında raflarda yerini aldı.

Derleme albümde Kalte Füsse sanatçılarının çalışmaları yer alıyor. Tür bakımından gayet geniş bir bakış açısıyla bizlere sunulan derlemede geçişler yok ve parçalar bütün halleriyle yer alıyor.

Albümde dub, house, tekno ve minimal türlerinden çalışmalar var ve birçoğu da çok başarılı. Ne dinlemek istediğini o anda kestiremeyenler için ideal denilebilir.

Albümde yer alan isimlere gelince, Dub In A Nutshell, Einmusik, Joachim Spieth, Martin Eyerer, Sweet N Candy, Jacek Sienkiewicz karşımıza çıkıyor.

Kalte Füsse

VA - Freestyle Candies Vol 2 (Klang Elektronik, 2006)

Alter Ego'dan tanıdığımız iki güzide insan Roman Flügel ve Jörn Elling Wüttke'nin hazırladığı serinin 2. derleme albümü Haziran ayında piyasaya çıktı. Aslında buna tam anlamıyla albüm demek doğru olmaz çünkü bir müzik diski ile birlikte bir de video dvd'si yer alıyor. DVD'de derlemedeki çalışmalar için Hochschule für Gestaltung öğrencileri tarafından çekilen video klipler var. Sadece bu açıdan bile çok özgün bir çalışma. Klang Elektronik'den çıkan 100 numaralı çalışma için de daha azı beklenemezdi zaten.

Derlemelere gelince Klang Elektronik sanatçıları tarafından hazırlanan ve Alter Ego tarafından mikslenen muhteşem çalışmalar. Albümde Isolée, Farben, Lucien N Luciano, Sensorama, Closer Musik, Alter Ego ve Two Lone Swordsmen gibi isimlerin çalışmaları ve düzenlemeleri yer alıyor. Tüm bu isimler birleşince de mutlaka dinlenmesi gereken bir derlemenin ortaya çıktığını söylemek hiç de zor olmuyor.

Ongaku Ailesi

VA - Play. Plastic City (Plastic City, 2006)



Plastic City 1999 yılında kurulan Almanya merkezli bir plak şirketi ve Daredo plak şirketi ailesinin de bir üyesi. Bünyesinde Terry Lee Brown Jr., The Timewriter, Jeff Bennett, Soda Inc., G-Pal ve Dualists gibi house ve tech house'un önemli isimlerini barındırıyor. Ayrıca Gui Boratto da 2005'te ve 2006'da buradan iki plak çıkardı.

Tarz olarak temelinde tech house'a ağırlık veren bir plak şirketi Plastic City ve bu konuda ciddi bir saygınlığa sahip. Doğruyu söylemek gerekirse bu derleme albümde de tüm bu saygınlığın sebeplerini açıkça ortaya koyuyorlar.

Derleme albüm hem mikslenmiş, hem de saf haliyle 2 ayrı şekilde piyasaya sürüldü. Bu 2 çeşit arasında çalışmaların sıralanmasında da farklılık var.

Derleme genelinde güçlü vuruşlar, hareketli ve eğlenceli tech house melodileri dinleyeni harekete geçiriyor. Cumartesi akşamı çıkmadan önce dinlemek ve hızlı bir geceye hazırlanmak için ideal bir yapısı var.

Plastic City

Hiç yorum yok: