22.11.06

Kısa Kısa Albümler... (9)

Dimlite - This Is Embracing (Sonar Kollektiv, 2006)

Dimitri Grimm'in projesi Dimlite, 2. albümü This Is Embracing'i de Jazzanova'nın plak şirketi Sonar Kollektiv'den çıkardı. 1980 yılında İsviçre'de doğan Dimitri Grimm, caza modern ve farklı bir yorum getiriyor. 2003 yılından beri Sonar Kollektiv çatısı altında ve git gide daha başarılı prodüksiyonlara imza atıyor.

Caz altyapısının üzerine zaman zaman idm, hip hop ve beat vuruşları yerleşiyor. Bunun yanında caz altyapısı birçok çalışmada downtempo sınırlarına dayanacak kadar ağır ilerliyor. Deneyselliği de göz ardı etmeyen Grimm, ortaya farklı bir sunum çıkarıyor.

Beğendiğim çalışmalar:

2) Lullaby For Gastric Ulcer
3) Outernational Duet (Vokalde Gaby Hernandez)
5) Hungeryears & Advanced Communication
7) Sophisticated Youthpower (Vokalde Buddy Leezle)
10) The Way Blood Travels

Dimlite

Linkler Phonica Records'dan alınmıştır.

Robert Henke - Layering Buddha (Imbalance, 2006)

Birçok kişinin Monolake'in yarısı olarak tanıdığı Robert Henke (Diğer yarısı Torsten Pröfrock) 1994 yılında başlayan profesyonel müzik yaşamının dışında birçok prodüktörün kullandığı Ableton programının sistem geliştiricileri arasında.

Henke'nin 4. solo albümün en ilginç noktası tüm çalışmaların FM3 Buddha Machine Player ile hazırlanmış olması. Bu makine low-fi döngüleri çalıyor ve içerisinde 9 adet önceden kaydedilmiş döngü ile geliyor. Bu döngüleri değiştirmenin ya da silmenin imkanı yok ancak her makinedeki döngüler farklı ses yapılarına ve içeriklerine sahip. Robert Henke ise bu döngüleri filtreleyerek, hızlarıyla oynayarak ve katmanlarına ayırarak bu albümü hazırlamış. Bu albümden 500 adet basılmış olması ise onu önemli kılan ayrı bir nokta. Albüm Henke'nin yönettiği Imbalance Computer Music'ten çıktı.

Albümdeki etkileyici çalışmalar:

1) Layer 1
2) Layer 2
4) Layer 4
5) Layer 5
7) Layer 7

Monolake

Linkler Phonica Records'dan alınmıştır.

Alex Smoke - Sci.Fi.Hi.Fi. Volume 3

Asıl adı Alex Menzies olan Alex Smoke, elektronik müzik açısından son dönemde en dikkat çeken isimlerinden biri ve bu sene "Paradolia" albümüyle yakaladığı çıkışı Soma'nın Sci.Fi.Hi.Fi serisinin 3.süne imza atarak pekiştiriyor. Serinin ilk çalışmasını Ewan Pearson, ikincisini ise Luciano hazırlamıştı.

Glasgow'lu prodüktör Avrupa'da esen minimalist elektronik müzik akımına farklı bir soluk getirmeyi başardı ve birçok prodüktöre örnek oldu. Aldığı klasik müzik eğitiminin ve bunu her zaman ürettiği müziğe yansıtma çabası onu gerçekten ayrı bir noktaya getirdi. En büyük takipçileri arasında efsanevi iki isim olan Andrew Weatherall ve DJ Hell yer alıyor. Zaten daha ne olsun.

Soma Quality Recordings'in bu serisinin 3. ayağında ambient, dub ve tekno çalışmaları çok başarılı şekilde kaynaştırıyor ve sonuçta dinlemekten büyük haz duyulacak bir seçme albüm ortaya çıkıyor. Albüm tek seferde canlı olarak kaydedilmiş ve bir diğer özelliği ise hiç yayınlanmamış 2 Alex Smoke parçası içermesi. Albümdeki diğer isimler arasında Troy Pierce, Theorem & Stewart Walker, Aril Brikha, Claro Intelecto ve Thomas Brinkmann var.

Alex Smoke @ MySpace
Soma Quality Recordings

Hiç yorum yok: