26.11.06

Michel Camilo & Tomatito - Spain (Decca, 2006)

Ünlü Dominikli caz piyanisti Michel Camilo ile flamenko gitaristi Tomatito'nun muhteşem ikili çalışmaları yeni bir albümle devam ediyor. Daha önce Verve'den "Spain" adlı bir albüm çıkartan sanatçılar bu sefer Decca plak şirketinden "Spain Again" adlı devam albümlerini çıkardılar.

Ayrı ayrı çok başarılı kariyerlere sahip bu sanatçıların buluşması ilk albümde olduğu gibi inanılmaz bir müzik şölenine dönüşmüş. Kendilerine has stilleriyle caz ve flamenkoyu ortak bir noktada birleştirmek için uğraşmışlar ve bu da kulaklarımıza güzel bir ziyafete dönüşmüş.

Camilo yaklaşık 30 yıldır New York'ta yaşıyor ve dünyayı saran bir üne sahip. Bir Grammy, bir Emmy de ödül alan sanatçı bunların yanında Dominik Cumhuriyeti tarafından şövalye ünvanına layık görüldü. Tomatito ise İspanya'da yaşıyor ve ülkenin en önemli flamenko gitaristlerinden biri. Camilo ve Tomatito "Spain" adlı albümleriyle de bir Latin Grammy ödülü aldılar.

Albüm açısından söylenmesi gereken ilk şey albümün Astor Piazzolla'ya adandığı. Bunu sonucu olarak da tango, caz ve flamenkonun kaynaşması ortaya çıkıyor. Albümde efsanevi tangocunun en bilinen çalışmalarından olan Libertango'nun şahane bir yorumu var. Michel Camilo piyanoda caz esintili bir tango resitali verirken fonda Tomatito'nun hareketli flamenko tınılarını dinlemek mümkün.

Elbette Libertango demişken Astor Piazzolla'nın seçilen diğer çalışmalarını da atlamamak gerekiyor. Yer yer duygusallaşan, yeri gelince kızan, mutlu olan, ağlayan, gülen Piazzolla çalışmaları Camilo'nun piyanosunda ve Tomatito'nun gitarında yeniden hayat buluyor. Nihayetinde de dinlemekten sonsuz zevk alınacak bir albüm karşımıza çıkıyor.

Libertango'nun canlı videosu

Seyretmek için Real Player gerekmektedir.

Hiç yorum yok: