14.11.06

John Tejada - Cleaning Sounds Is A Filthy Business (Palette, 2006)

John Tejada son 10 yıldır Amerikan Minimal mafyasının ayrılmaz bir parçası. California'dan tüm dünyaya esen bir fırtına misali çalışmalarını sürdürüyor. 1996 yılında ilk plağını yayınladı ve o günden bugüne kadar çok başarılı işlere imza attı.

Çalışmalarının önemli bir bölümünü 1996 yılının sonbaharında kurduğu Palette Recordings'den yayınlıyor. Uzun bir süre plak şirketini sadece kendi çalışmalarını yayınlamak için kullandı ancak 2001 yılından sonra başka sanatçılara da yer vermeye başladı. Bu sanatçılar arasında yine California'lı The Rip-Off Artist, Justin Maxwell, Pieter K ve DJ Abstract yer alıyor.

Tejada'nın yeni albümü "Cleaning Sounds Is A Filthy Business" ise yine Palette Recordings etiketiyle yayınlandı. Bu Tejada'nın 8. solo albümü. Ayrıca Arian Leviste ile birlikte yayınladıkları çok başarılı bir albüm daha var.

Albümde kendine özgü minimal anlayışını tüm gücüyle bizlere sunuyor. Yer yer acid sınırlarına dayanan melodileri, altta sürekli yapısı değişen ancak ritme sadık vuruşları onun en dikkat çekici yanı. Çalışmaları genel olarak dingin ve akılda kalıcı düzene sahip. Yine de California'lı olmasından kelli zaman zaman funk unsurlarına da yer veriyor. Ayrıca minimalizme sadece isim olarak değil yapısal olarak da kendini adamış isimlerden biri. Zaten dürüstçe söylemek gerekirse Kuzey Amerikalı prodüktörlerin bu konuda daha idealist bir yaklaşım sergilediklerini söylemek mümkün.

Bu arada albümden ilk olarak "The End Of It All"'un plağı yayınlandı yine Palette'den. Albümdeki en başarılı çalışma diyebilirim rahatça. Muhteşem bir kompozisyon. Plakta ayrıca "Forced Fiction" adlı albümde yer almayan bir çalışma da var.

Albümde dikkat çeken çalışmalar:

1) What Happened To Manners?
2) Clever Bunch
3) Mutation
5) The End Of It All
7) Science, I Think

Palette Recordings

Albümden örnekler dinlemek için:

01) What Happened To Manners?
02) Clever Bunch
03) Mutation

Linkler Phonica Records'dan alınmıştır.

Hiç yorum yok: