29.11.06

TokTok - Pattern Drill (Bomzh, 2006)

Fabian Feyerabendt, Stefan Küchenmeister ve Benjamin Weiss'dan kurulan TokTok, bugüne kadar Run.Stop.Restore, Tora Bora ve Temee! gibi başarılı albümlere imza atmış bir grup. Bu albümler arasında özellikle Tora Bora'nın yeri ise ayrı.

Fabian ve Benjamin'in merkezinde yer aldığı grup teknoyu farklı müzik türlerinin elementleriyle birleştiriyor ve böylece bizlere etkileyici çalışmalar sunuyor. Stefan ise gruba zaman zaman programcılıktaki üstün yeteneğiyle destek veriyor. Bunun yanında Stefan Küchenmeister'in bu sene çıkardığı "Anti-Age" adlı uzunçalar ise gerçekten bu yılı güzelleştiren çalışmalardan biri. "Anti-Age" de Toktok'un bu uzunçaları gibi kendi plak şirketleri olan Bomzh etiketiyle piyasaya sürülmüştü.

Toktok bu albümde tekno yaklaşımını minimalist elektronik müzik öğeleriyle birleştirmiş. Bunun yanında elbette bununla sınırlı kalmamışlar ve çok farklı ses kesitlerinin yanında özellikle değişik vokal kullanımlarıyla da ilginç bir çalışma ortaya koymuşlar. Zaman zaman acid, house ve hip hop tınılarıyla karşılaşmak mümkün. TokTok'un genel çalışma yapısı açısından deneysel ve etkileşimsel tekno demek bence en uygunu olur. Ancak tüm bu değişkenliğin ortasında sabit kalan tek şey uzunçalardaki çalışmaların kalitesi.

Uzunçaları tamamen dinlediğinizde bunu anlamanız çok daha kolay olacak ancak sadece "H5N1" adlı çalışmayı dinlemek bile nasıl bir grupla uğraştığınızı anlamanıza yetebilir. Richie Hawtin'in bile kıskanacağı ölçüde orjinal ve başarılı bir çalışma.

Başarılı çalışmalar:

A1) Styx
A2) Cosinus
B1) La Tactique TokTok
B2) Holy Mountain
C3) H5N1

Toktok

Hiç yorum yok: