20.11.06

The Whitest Boy Alive - Dreams (Smalltown Supersound, 2006)

The Whitest Boy Alive bu sene Haziran ayında Erlend Oye'nin de gruba katılmasından sonra ilk albümünü Haziran ayında çıkardı. Aslında 2003 yılında kuruldu ve programlama olmadan elektronik müzik yapmayı amaçlayan özgün bir grup.

Gitar ve vokalde Erlend Oye, bas gitarda Marcin Öz, davulda Sebastian Maschat ve Daniel Nentwig'den oluşuyor. Elbette Erlend Oye'nin gruptaki ağırlığından bahsetmeye gerek yok. Hele Erlend Oye'nin katkısının mükemmel bir etki yaptığından söz etmeye ise hiç gerek yok. Bu arada Marcin Öz Türk değil ancak eşi Türk ve onun soyadını almış. Bunu da eklemekte fayda var.

The Whitest Boy Alive ayrıca bu sene IKSV'nin düzenlediği Phonem festivalinde de yer aldı. Oluşum açısından yeni olmasına rağmen konserdeki uyumları ilgi çekti ve başarılı bir performans sergilediler. 3 Kasım'da Babylon'da olan konserde seyirciyle uyumlarının yanı sıra dans ettirme potansiyelleri de beğeniyle karşılandı. Gerçekten eğlenceli bir konser oldu. Konser sonrası ise Marcin Öz'ün DJ performansı sırasında Erlend Oye'nin yaptığı vokaller etkileyiciydi.

Konser sırasında Dreams albümünden çalışmaları çalan grup, bu çalışmaların yanında albümde yer almayan yeni çalışmalarını da çaldı. Bunları da en yakın zamanda yeni bir albüm olarak bekliyoruz.

Albüm indie rock olarak nitelendirilebilir. Albümde çok saf bir müzik var. Erlend Oye'nin yumuşak vokali ise müziğin güzelliğini olabildiğince süslüyor. Bas gitarın ağırlığı ise yadsınamayacak ölçüde. Bu noktada da Marcin'i kutlamak gerekiyor. Albümde bir bakıma derinden gelen bir funk esintisi var ve bu da sakince dans etmeye yöneltiyor insanı.

Albümde dikkat çeken çalışmalar:

1) Burning
2) Above You
4) Fireworks
5) Done With You
6) Don't Give Up
9) Golden Cage

Whitest Boy Alive

Linkler BBC'nin sitesinden alınmıştır. Dinlemek için Real Player elzemdir.

Hiç yorum yok: