28.11.06

The Juan Maclean - Visitations (DFA, 2006)

John Maclean olarak da bilinen Juan Maclean, müzikal anlamdaki başarısının ve farklılığının yanında uzun yıllar uyuşturucu bağımlılığıyla da savaşmış bir sanatçı. Erken yaşlarda kokainle tanışmasının ardından eroin geldi ve 1990'ların sonuna gelindiğinde hem kendisi hem de müzik kariyeri dizlerinin üzerine çökmüş durumdaydı. Milenyumla birlikte öncelikle üyesi olduğu ve büyük başarılar yakalayan "Six Finger Satellite" adlı gruptan ayrıldı (1998'den beri teorik olarak ayrıydı zaten) ve rehabilitasyona girdi. Bu süreç boyunca da sürekli onu takip eden, onu motive eden kişi de "Six Finger Satellite"'ın ses mühendisi, The DFA'in yarısı James Muprhy idi.

Bir daha müzikle uğraşamayacağını düşünen Juan Maclean 90'lar boyunca 1 üniversite bitirdi ve İngilizce öğretmenliğine bağladı. Ancak The DFA, Autechre ve birkaç kişinin daha desteğiyle sürekli müziğin içine çekilmeye çalışıldı. Dayanamayıp bir bilgisayar ve bir sampler aldıktan sonra çalışmalara başladı. Çalışmalar ise ardı ardına geliyordu. Uzun süren susuzluğunu bastıran Juan Maclean DFA Records'u da başından itibaren destekledi ve bugünkü konumuna gelmesinde önemli bir paya sahip oldu. The DFA olmadan asla bugünlere gelmeyi düşünmeyeceğimi de belirtmekten asla kaçınmadı.

Visitations, The Juan Maclean'in uzun süredir hazırladığı bir çalışma. Albümün ilk yarısında "Tito's Way" ve "Give Me Every Little Thing"'in farklı sanatçılar tarafından hazırlanmış düzenlemeleri var. İkinci yarısında ise "Love Is In The Air"'in düzenlemeleri ile birlikte "La Chine" ve "Dance Floor Modulator" adlı iki çalışması yer alıyor. Her ne kadar düzenlemeler ağırlıkta olsa da hepsi Juan Maclean tarafından kendi tarzının özelliklerini içermesi yönünden uzun süre incelenmiş ve ciddi kıstaslara maruz kalmış.

Bu arada albüm hakkında kısa bir ek bilgi vermek gerekirse, albüm Haziran ayında piyasaya çıktı ve DFA Records tarafından sadece Internet üzerinden satışa sunuldu.

Beğendiğim çalışmalara gelince:

1) Tito's Way (Lindstrom & Prins Thomas Remix)
2) Tito's Way (Reverso 68 Remix)
4) Give Me Every Little Thing (X Press 2 Remix)
7) Give Me Every Little Thing (Eric B Deep Dub)
8) Love Is In The Air (Mock & Toof Remix)
11) La Chine

The Juan Maclean

Hiç yorum yok: