3.11.06

Trost - Trust In Me (Four Music, 2006)

Annika Trost'un daha önce bir albümü olmasına rağmen hiçbir bilgim olmadığını üzülerek söylemeliyim. Bunun sebebi ise yeni albümünü dinledikten sonra kaçırdığım bir şeyler olduğunu düşünmem. Ancak şu da var ki kim olduğunu araştırdıkça aslında kendisini tanıdığımı ve hatta seyrettiğimi fark ettim. Annika Trost Cobra Killer'ın yarısı. Diğer yarısı ise Gina V. D'Orio.

Berlin'li bir müzisyen olan Annika, elektronik punk rock türünün başarılı bir temsilcisi sayılıyor. 1977 doğumlu genç sanatçı Alman müzisyen ve yönetmen Jasmin Tabatabai ile birçok projede ortak çalışmış. 1998'de Gina ile birlikte Cobra Killer'ı kurmuşlar ve bu projeyle büyük başarı kazandılar. Bu projeden 4 albüm çıkardılar.

Annika bunun yanında solo bir proje yapmak istediğini ortaya koydu ve 2004 yılında ilk solo albümü Trost'u piyasaya sürdü. Albüm tahmin edeceğiniz üzere ilgiyle karşılanmış ama ben kaçırmışım. Evet. Tekrarlamakta fayda görüyorum. Neyse geç olsun güç olmasın.

Annika'nın 2. albümüne gelince, albüm genelinde rock ve elektronik öğeler yoğun olarak kullanılmış. Tür açısından zaman zaman indie, zaman zaman punk çevresinde dolaşıyor ve tek tür takıntısı yok. Özellikle 2. parça This Strange Someone'da yoğun bir tango altyapısı da var. Ancak çalışmanın genel çizgisi itibariyle modern tango müzik prodüktörleri Gotan Project'ten farkı var.

Albümde yer yer eğlenceli, yer yer melankolik çalışmalar var. Özellikle vokalin bunda etkisi çok büyük. Bu arada Annika'nın şakır şakır Almanca, İngilizce ve Fransızca söylemesi de ilgimi çekti.

Albümde ilgimi çeken çalışmalar:

1) Cowboy
2) This Strange Someone
3) I Was Wrong
5) The Scales And The Score
8) In Diesem Raum
9) Black

http://www.discogs.com/artist/Annika+Trost

Albümden birkaç çalışma dinlemek için:

01)Cowboy
03) I Was Wrong
08) In Diesem Raum

Linkler BBC'nin resmi sitesinden alınmıştır. Dinlemek için Real Player elzemdir.

Real Player'ı edinmek için buraya tıklatın

Hiç yorum yok: