8.11.06

Jeff Samuel - Step (Trapez, 2006)

Jeff Samuel DJ'liğe 1996 yılında Ohio'da Claude Young'ı dinledikten sonra heveslendi ve bir süre sonra birlikte çok yol kat edeceği The Archetype ve Titonton Duvante ile tanıştı. 1997 prodüksiyona başlayan Jeff Samuel için yollar pek kolay olmadı. Bilgisayar programlarını kullanarak prodüksiyon yapmak istiyordu ve o dönemde bunun için sayılı imkan vardı. İlk prodüksiyonları Fruity Loops'la oldu ki artık bu programın adı FL Studio oldu. İlk plağını 1999 yılında yayınlama imkanı buldu ve şimdi de ilk solo albümüyle karşımızda.

Ses mühendisi olması sebebiyle ve bilgisayar oyunları için özel ses efekti hazırlayan bir insan olarak söylenebilecek ilk şey ses kesiti kullanımının çok başarılı olduğu. Bunun yanında orjinal sesler bulmak konusunda da üzerine yok. Minimal house'u yer yer tech-house ve tekno ile birleştiren bir tarza sahip.

Çalışmalarında lokomotif etkisi denen bir yapı kullanıyor. Vuruşlar insanda hareket doğuran bir ardı arkası kesilmemezlik içerisinde. Ufak melodiler ise altyapı temelinde vuruşlara yardımcı oluyor. Prodüksiyonları genel olarak gecenin hazırlık ve hazırlık sonrası iyice ısınma saatlerine yönelik bir prodüktör. Yer yer funky havası olması bu açıdan ona çok yardımcı oluyor.

Albümdeki içimi ısıtan çalışmalar:

1) Step
2) Right Then And There
4) Power Ballard
5) You Will Never Know
7) Night Ride
9) Off The Mark

http://jeffsamuel.com
http://www.myspace.com/jeffsamuel

Hiç yorum yok: