25.11.06

Hisato Higuchi - Dialogue (Family Vineyard, 2006)

Tokyo'lu gelecek vaadeden prodüktör Hisato Higuchi müzik dünyasına yönelik ilk profesyonel albümünü deneysel müziğe ağırlık veren Family Vineyard adlı plak şirketinden çıkardı.

Aslen kuklacı olan Higuchi'nin Japonya'da bazı bağımsız plak şirketlerinden çıkan çalışmaları var ancak ilk defa böyle büyük bir çalışma içerisine girdi. Ekim başında çıkan albüm hızlı bir şekilde yayıldı ve büyük takdir topladı.

Hisato Higuchi gitar ile yaptığı deneysel çalışmalarla dikkat çekiyor. Ambient tarzına benzer bir yapıda gitardan elde ettiği sesleri filtrelerle bezeyen sanatçı çok güzel bir sonuç elde ediyor. Bunda vokalleri de birer ses kesiti ya da enstrüman gibi kullanmasının payı da oldukça yüksek.

Albümü dinlerken ilk aklıma gelen şey çeşitli rüyalardan oluştuğuydu. Çalışmalar bazen Krautrock dönemini, bazen Pink Floyd'u (Abartmasaydım keşke), bazense ambient tarzını yoğun bir biçimde hissettiriyor. Gün içerisinde meditasyon yaparken ya da kafanızı her şeyden uzaklaştırmak isterken dinlemek isteyeceğiniz bir albüm yapmış.

Müziğin yarattığı dinginlik o kadar derin ki bu sakinlikten çıkmanız belirli bir süre alabiliyor. Özellikle bazı çalışmalarda bu daha da yoğunlaşıyor ve öylece kendinizi notaların akışına bırakıyorsunuz.

Albümde beni benden alan çalışmalar:

01) Himitsu
03) Manazashi No Saki E
04) Watashi Wa Asa O Matteita
08) Ai No Tanjo
11) Guitar #3
12) Mitsumeau Sekai Ni

Link Family Vineyard'dan alınmıştır.

Hiç yorum yok: