4.11.06

Kısa Kısa Albümler... (7)

The Beauty Room - The Beauty Room (Peacefrog, 2006)

The Beauty Room aslında Kirk Digiorgio'nun grubu denilebilir. Grupta Kirk Degiorgio, vokallerde Jinadu, bateride Chris Whitten, klavyede Tom O'Grady ve gitarda Ian O'Brien var. 2005 yılında kurulan grup bu albümden önce New Religion plak şirketinden "Don't You Know" adlı bir kısaçalar yayınlamış.

Bana garip gelen nokta bu albümün Ninja Tune'dan çıkması gerekirken bugüne kadar bu türlere tamamen uzak olan Peacefrog'dan neden çıktığı. Bir değişimi mi gösteriyor bunu merak ediyorum.

Albümde funk ve jazz en çok ağırlığı ola türler. Özellikle vokal ve gitar bu konuda çok etkili bir profil çiziyor. Klavye'de Tom da başarılı bir iş çıkarmış albüm genelinde. Vokalde bir nebze Sting havası var bazı yerlerde. Gerçekten çok başarılı.

Dikkat çeken çalışmalar:

2) Burn My Bridges
3) Holding On
6) Don't You Know
7) Fortress
9) The Moment

http://www.thebeautyroom.mu

Cedric Gervais - Experiment (Ultra, 2006)

Fransız Cedric Gervais küçüklüğünden beri elektronik müziğe ilgi duyuyordu. Okul çağlarından itibaren dönemin önemli DJ ve prodüktörlerini inceleyerek kendini geliştirmeye çalıştı. Daha sonra kendi de DJ'liğe başladı ve Fransa'nın en önemli kulüplerinde düzenli olarak çalmaya başladı. Queen'de Antoine Clamaran'la birlikte cumartesi geceleri çalan Cedric, bir süre sonra Miami Crobar'da da çalmaya başladı. En sonunda şu anki evi Ibiza'daki Space'in Miami'deki kardeşine taşındı.

2006 boyunca Amerika'nın en çok dikkat çeken DJ'lerinden biri oldu ve uzun zamandır hayali olan albümünü Ekim ayında piyasaya sürdü. Albümde son dönemde Amerika'da çok ilgi gören elektro house türü açısından çok başarılı prodüksiyonlar var. Bunun yanında vokallerde de çok başarılı isimlerle çalıştı ve şimdiden Amerika'da listelerde üst sıralara yükseliyor. Çalışmalarında kullandığı güçlü vuruşlar ve etkileyici melodiler insanı sürüklüyor. Half Way Love'da bir nebze trance'e de kayıyor.

Albümde şu çalışmalar dikkatimi çekti:

1) Experiment
2) Spirit In My Life (Ft Caroline)
3) Bang
8) Fire (Ft Caroline)
12) Touch (Ft Second Sun)

http://www.cedricgervais.com/

Tsukimono - Née (Kalligrammofon, 2006)

Tsukimono sanılanın aksine bir Japon müzisyen değil, Malmö'lü Johan Gustavsson'un bir projesi. Gitar ve bilgisayarda deneysel çalışmalarıyla dikkat çeken Johan albümlerinde de bu türde çalışmalara sıkça yer veriyor. Yoğun tekrarlardan oluşan altyapılar hazırlayan ve kullandığı enstrümanlardan çıkan farklı ses melodileriyle bunları bezeyen Johan gerçekten farklı bir prodüktör.

Johan'ın Née adlı albümünde de bu deneyselliği yoğun biçimde görebiliyorsunuz. 3 yıldan uzun bir sürede çeşitli zamanlarda düzenlediği, sonra bozduğu ve tekrar düzenlediği çalışmalardan oluşan albüme bir bakıma fotoğraf albümü nitelendirmesini yapıyor. Albümde en yoğun his üzüntü ancak yer yer neşelendiği anlar da oluyor. Bu arada albümde vuruşların yerine yoğun tekrarlı ses kesitleri kullanmış. Bu açıdan da etkileyici özelliklere sahip bir çalışma.

Albümdeki fotoğraflardan beğendiklerim:

2) Gathering Heavy Breathing
5) Coins


http://yourson-shine.blogspot.com/

Hiç yorum yok: