11.11.06

Karma - Latenight Daydreaming (Compost, 2006)

Karma, Lars Dorsch ve Tom Dams'dan oluşan bir ikili. Önceleri prodüksiyona hip hop ile başlayan daha sonra breakbeat ve drum n bass tarzlarına dönen Karma, Almanya'da bu türde çalışma yapan insanları tek çatıda toplamak için "Groove Attack" plak şirketini kurdu. Bu şirket ülke içinde ciddi bir birliktelik ve başarı getirdi.

Karma daha sonra hızını azaltarak 1999 yılı itibariyle downtempo ve ambient'a yöneldi ve çok güzel bir sonuç ortaya çıktı.

Karma bu albümünde ilk defa dünyaca ünlü plak şirketi Compost Records ile çalıştı. Bu yeni birlikteliğin tohumlarını atan albüm ise gerçekten çok başarılı. Caz, fusion ve downtempo türlerini çok güzel bir şekilde notalara dökülmüş ve bu ahenge uygun vokallerle de bunu desteklenmiş. Dinlerken yüzünüzde bir gülümse yaratıyor doğrudan. Bu albüm sayesinde eskiye nazaran çok daha fazla dikkat çekebilirler.

Bu arada albümde Father Father adlı parçanın vokalinde Özlem Çetin yer alıyor. Parçada güzel bir vokal sergiliyor. Zaten bu albümden çıkan ilk plak da bu parçaya ait. Aslında Özlem Çetin hakkında bir bilgi sahibi olmasam da ufak bir araştırma sonucu daha önce Polydor'dan çıkan Thomilla'nın "Slap That Bitch" adlı plağının söz ve vokallerin de kendisine ait olduğunu öğrendim.

Albümdeki beğendiğim çalışmalar ise:

2) Are We (Vokal Michelle Amador)
3) Carte Blanche
4) Home (Vokalde Michelle Amador)
5) Beach Towel
6) Father Father (Vokalde Ozlem Cetin)

http://www.discogs.com/artist/Karma
http://www.compost-records.com

Hiç yorum yok: