13.11.06

Faithless - To All New Arrivals (BMG, 2006)

Faithless açıklamaya ihtiyacı olmayan efsane gruplardan biri. Kendi çaplarında çok başarılı olan Sister Bliss, Maxi Jazz, Rollo ve Aubrey Nunn'dan oluşan grup bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla gerek müzikal açıdan, gerekse konserleri açısından devasa bir kitleye ulaştı. Türkiye'ye de birkaç kez gelen grup büyük ilgi gördü.

Son yaptıkları "Greatist Hits" adlı veda turnelerinin topladığı ilgi sebebiyle bu albüm ortaya çıktı aslında. Genel olarak herkes için de bir sürpriz oldu. Albümden çıkan ilk plak "Bombs" ise 23 Ekim'de internetten satışa sunuldu.

Albümde ilk dikkat çeken nokta Maxi Jazz'in biraz daha arka planda olması. Vokallerde genel olarak konuk sanatçıların yardımı alınmış. "Last This Day" adlı parçada ise "Dido"'nun eşsiz vokali yer alıyor.

Albüm plak olarak da yayınlanan "Bombs" ile açılıyor. Albümdeki elektronik müziğin ağırlığından bahsetmeye gerek yok zira Faithless için bu her zaman etkin bir noktaydı ancak bu albümde günümüzde daha çok göz önünde olan tarzlara yakınlık sergilemeleri ise yaşadıkları olumlu değişimin bir sinyali. Albümde dikkat çeken bir diğer nokta da eskiden oldukça sık tanık olduğumuz ve Faithless'ın erken dönemlerinde tanınmasındaki temel sebep olan vurucu ve hareketli çalışmaların yerinde yeller esmesi. Albüm oldukça ağır bir tempoda ilerliyor. Sakinleşmek için dinlenebileceği dahi söylenebilir. Bunun yanında "Spiders, Crocodiles and Kryptonite" adlı parçada ise Depeche Mode baladlarının benzeri bir melodi var ve çok etkileyici.

Albümde dikkat çeken çalışmalara gelince:

1) Bombs
2) Spiders, Crocodiles And Kryptonite
6) Last This Day
8) Hope And Glory
10) The Man In You

Faithless

1 yorum:

Sakallis dedi ki...

Spiders, Crocodiles & Kryptonite şarkısında The Cure sample'ı kullanıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam .

Yorumların gayet güzel.