4.12.06

Carl Craig - From The Vault/Planet-E Classics Collection Vol 1 (Planet E, 2006)

Carl Craig Detroit Teknoyu yeniden canlandıran 2. nesil prodüktör ve DJ'ler arasında en önemlisi olarak algılanıyor. 1969 Detroit doğumlu prodüktör 1990'ların başında prodüksiyon yapmaya başladı ve o günden itibaren çok başarılı bir kariyere imza attı.

Aslında Carl Craig'i Detroit Teknoyla sınırlandırmak çok da doğru olmaz. Birçok proje adı altında ambient, downtempo, future jazz ve hatta breakbeat prodüksiyonlar yapan Carl Craig elektronik müzik açısından hatrı sayılır bir konuma sahip. Türkiye'ye de birkaç kez gelen ve her geldiğinde başarılı bir performans sergileyen Carl Craig açısından aslında övgünün sınırı yok.

Bu projeleri arasında en bilinenleri 69, Paperclip People, ve Psyche yer alıyor. Bu projelerinden her ne kadar farklı müzik türlerini ele alarak değişik tarzda çalışmalar yaptıysa da her birinde genel olarak kendi tarzını hissettirecek öğeler var.

Ayrıca Carl Craig'in kurduğu Planet E plak şirketinin de Detroit açısından önemi büyük. Planet E çatısı altında Carl Craig adı altında ve diğer projelerinden birçok çalışma yayınladı. Bu çalışmalar Planet E'yi belirli bir saygınlığa ulaştırırken sonraları Kevin Saunderson, Alton Miller ve Moodymann gibi Detroit sahensi açısından çok önemli sanatçıların da çalışmalarını buradan yayınlamasıyla şirketin başarısı pekişti.

Carl Craig kendi plak şirketi Planet E'den çıkardığı bu yeni albümü "From The Vault/Planet-E Classics Collection Vol.1"'de bugüne kadar çeşitli projeler altında çıkardığı en sevdiği parçaları topladı. Açıkçası Carl Craig'i sevenler açısından aranıp da bulunamayan bir eser karşımızda. Hatta daha güzeli ise bunun serinin ilk albümü olması. Takip edecek albümleri de merakla beklemek gerekiyor.

Albümde benim açımdan yeri doldurulamayacak Carl Craig klasikleri Angel, Demented, Slam Dance (Paperclip People), Good Girls (Designer Music), Jam The Box (69) ve At Les yer alıyor.

Planet E

Hiç yorum yok: