28.12.06

Kısa Kısa Plaklar... (10)

Jon Gaiser - Neural Block (M_nus, 2006)

2006'nın Şubat ayında M_nus etiketiyle çıkan "And Answer" adlı plağı ile minimalist elektronik müzik camiasını derinden etkileyen genç yetenek Jon Gaiser yine aynı şirketten yeni plağını çıkardı.

Plakta Jon Gaiser'in minimalizme bakış açısının yanında öldürücü melodileri ve insanı dansa sürükleyen genel parça yapısı apaçık ortada. Vuruşların düzeni insanı harekete yönlendiriyor. Keskin vuruşlarla kesik melodileri destekliyor ve pastanın üzerine de ses kesitlerini krema niyetine kullanıyor. 4 çalışma içeren plakta "Neural Block", "Half Life" ve "Seepage" çok başarılı.

A1) Neural Block
A2) Half Life
B1) Seepage
B2) Separation

Martin Buttrich - Cloudy Bay (Pokerflat, 2006)

Evvelsi hafta Radar Live etkinliği kapsamında Loco Dice ile birlikte Türkiye'ye gelen ve çok başarılı bir canlı performans sergileyen Martin Buttrich'in yeni plağı Pokerflat'ten çıktı.

Minimalist yaklaşımıyla tech house öğelerini birleştiren ve eğlenceli bir çalışma ortaya çıkaran Martin plağın ilk parçası "Cloudy Bay"'de çelloya da yer vermiş. Bu kombinasyon gerçekten etkileyici. "What's Your Name" adlı ikinci çalışma ise biraz daha sakin bir minimalist techo house kıvamında. Plaktaki son çalışma "Lazy Bastard" ise daha hareketli ve neşeli. Keskin vuruşların bu noktada önemli bir katkısı var çalışmaya.

A1) Cloudy Bay
B1) What's Your Name
B2) Lazy Bastard

Thomas P. Heckmann - Tangents (Bpitch Control, 2006)

1983'ten beri DJ'lik yapan ve 1991'den beri de plakları yayınlanan elektronik müziğin önemli isimlerinden Thomas P. Heckmann'ın yeni plağı Ellen Allien'ın BPitch Control adlı plak şirketinden çıktı.

Plak Bpitch'in son dönemdeki eğilimlerinin aksine yoğun bir tekno havasında. İlk çalışma "Tangents" minimalistik bir tekno edası içeriyor. Eğlenceyi ise kendisine çok yakın tutmuş. Plağın arka yüzünde ise "Medusa" güçlü vuruşlarla karşılıyor. Yapısal açıdan oldukça endüstriyel. "Strobe" ise bir nebze daha deneysel bir tekno çalışması. "Medusa"'ya göre biraz daha yavaş kalıyor ancak içindeki abstrakt melodiye çok daha uygun bir şekil almış bu haliyle.

A1) Tangents
B1) Medusa
B2) Strobe

Tanıtım linkleri Phonica Records'dan alınmıştır.

Hiç yorum yok: