11.12.06

John Dahlback - At The Gun Show (Pickadoll, 2006)

John Dahlback 1985 Stockholm doğumlu oldukça genç bir prodüktör. 15 yaşından beri plakları yayınlanan John, kuzeni ve başarılı bir prodüktör olan Jesper Dahlback'ten de aldığı destek ile çok yol ilerledi.

Jesper ile Hugg & Pepp adlı bir projeye imza attı ve bu proje ciddi anlamda başarı kazandı. Bu arada Hugg ve Huggotron projeleriyle de kendi başına çeşitli çalışmalar yayınladı. Kendi kurduğu Pickadoll plak şirketi ise daha şimdiden sıradan plak şirketleri arasından sıyrılmış durumda.

Bu arada John'un Özgür Can'la olan yakınlığı da diğer bir önemli nokta. Bu yakınlığın sonucu olarak da Özgür Can Pickadoll'dan "With Shades Of Grey" adlı plağını 2006 yılının Nisan ayında yayınladı. Bu plak Özgür Can'ın en başarılı plaklarından biri olarak kabul ediliyor.

John üçüncü albümünü Kasım ayının sonunda piyasaya sürdü. Albümden 8 çalışma ayrıca 2 plak olarak yayınlandı. Yine Pickadoll etiketi taşıyan bu plaklar albümle aynı gün piyasaya sürüldü.

Albümde genel prodüksiyon çizgisi olan elektro, elektro house ve tech house türleri açısından çok başarılı çalışmalar var. Aslında John Dahlback'in en büyük yeteneği veya özelliği birçok insanın oldukça sert olarak üzerine gittiği tarzları çok daha yumuşak ve kulağa hoş gelen bir şekilde sunması. Albümün başından itibaren de bu dikkati çekiyor.

John Dahlback'in prodüksiyonlarındaki çeşitlilik de dikkati çekiyor. Bazen old skool elektro havasına bürünen çalışmalar yeri geliyor sakin bir house, yeri geliyor eğlenceli bir elektro house/disko olabiliyor. Albümdeki bu çeşitlilik her ne kadar birçok kişiye bazen itici gelse de bence bu devinim ayrı bir artı puan kazandırıyor.

Albümde geliştirilmesi gereken tek nokta vokallerin kullanımı. Vokaller albümde kullanıldığı noktalarda (3 parçada var) gerçekten etkisiz ve kullanılmasa daha iyi olacağını düşündürüyor. Kullanacaksa da bence kuzeninden biraz feyz almalı bu konuda.

John Dahlback önümüzdeki dönemde geleceğin yıldız adayları arasında önemli bir yere sahip. Bugüne kadar yayınladığı yığınla plağın yanında diğer projeleri ve müziğe olan bakış açısı sebebiyle daha şimdiden edindiği yeri ileride çok daha sağlamlaştıracağı kesin.

Albümden dikkat çeken çalışmalar:

1) Get Over It
3) Lane Of Love
4) See My Show
5) Express
8) S For E
13) Short Terms

John Dahlback
Pickadoll

Linkler Juno Records'dan alınmıştır.

Hiç yorum yok: